Blue Napisano 24 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 Podjazdy o przewyższeniu kilkuset metrów o glusosci kilku kilometrów . Ja tam bym chciał być w stanie wycisnać 20 km/h pod te górki kolo mnie, zazwyczaj mam cos ok 16[np na kocierzu] na liczniku i to nie cały czas, bo bym sie zajechał, ale ja cienki jestem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shadow265 Napisano 26 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 Panowie, nie musicie sie o mnie az sprzeczac Po pierwej- z rama obacze jakis kalkulator A co do korby- 3ka jest montowana seryjnie w rowerku jaki chce nabyc, Blue ma racje, ze mieszkam w beskidach i chcialbym po nich troche posmigac, co nie zmienia faktu ze chce by mi sie jezdzilo lekko i sprawnie, a co za tym idzie - borac pod uwage ze nie jestem jakims tam mistrzem i nie robie na podjazdach 20kmh... to wole miec jednak ten mlynek, bede sie czul pewniej A z tymi kompaktami to ocb? Bo ja nie w temacie za bardzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blue Napisano 26 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 Kompakt to korba 50/34, czyli masz zapewnione dosc miekkie przelozenia... nic mniejszego raczej do szosy potrzebne nie jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shadow265 Napisano 26 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 Hmm...ahaaa... ile cacik kosztuje? Bo jakby nie bylo rower wyniesie mnie 4100-10% czyli 3600... co mi bardzo odpowiada Oczywiscie juz po wymianie na nowe 105tki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blue Napisano 26 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 "cacik"? Jakby co zawsze mozesz wziasc teraz korbe na 3 blaty, jak sie wyrobisz i zajedziesz to maly zdejmiesz, wyregulujesz przerzutke pod 2 i zalozysz sobie takie blaty jak chcesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shadow265 Napisano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 O kompakt mi chodzilo, ale ok, juz mam jasna sytuacje I chyba wlasnie to rozwiazanie wybiore Nie ma pozniej problemow z jazda na 2 blatach? Nic nie spada, nie goni? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blue Napisano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 eeeee?? A niby dlaczego miałoby ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shadow265 Napisano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Lancuch w sesie Czy jak nie ma 3 blatu, a manetka jest na 3 to jak sie niechcaco przelozy na 3ci.. wtedy rozumiem spada? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blue Napisano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Da sie spokojnie wyregulowac przerzutke tak, zeby obsluzyla tylko 2 zebatki, wiec ci nic nie bedzie spadać...tylko będziesz miał jeden bieg "między" zębatkami...zresztą bardzo przydatny ;D możńa z każdej zębaty całą kasetę obsluzyc bez zbytniego regulowania . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kr1zje Napisano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 mam 3 stopniową manetkę tiagry i jakoś to działa z korbą ct 50/34, da się przeżyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shadow265 Napisano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 No skoro tak, to biore 3ke... I pozniej sie najwyzej przemontuje A z rama jak? Sprzedawca w Twomarku mowil ze Mka dla mnie... przy 180...nie za male to to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kr1zje Napisano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 każdy z kim rozmawiam, mówi mi że lepiej mniejszą ramę niż większą, ja bym wziął M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Naruto Napisano 29 Września 2007 Udostępnij Napisano 29 Września 2007 Witam Mam zamiar kupić pierwszą szosę. Zastanawiam się nad Giant scr 2.0 Mam pytanie czy to dobry wybór czy może kupić rower inny ( jak byście mogli mi coś zaproponować w tym samym przedziale cenowym czyli do 3800 zł był bym wdzięczny ) a to link do tego Gianta co mnie interesuje: http://www.giant-bicycles.com/pl-PL/bikes/road/811/27906/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolyfer Napisano 29 Września 2007 Udostępnij Napisano 29 Września 2007 Za 3500 zł można kupić Radona Boa na Ultegrze i kołach WH-R500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kr1zje Napisano 29 Września 2007 Udostępnij Napisano 29 Września 2007 http://www.extreme-shop.nazwa.pl/poison/hcyanitxi.php za 3199pln na sh105 Sezon się kończy, ja na twoim miejscu bym odłożył jeszcze trochę kasy do przyszłego sezonu i wziął może coś takiego: http://www.extreme-shop.nazwa.pl/poison/hcyanitxn.php 4099pln na ultegrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shadow265 Napisano 29 Września 2007 Udostępnij Napisano 29 Września 2007 Kazdy swoje chwali, co? A tak serio mowiac to kolega Naruto mnie rozwalil, gdyz myslalem o tym samym rowerze... no ale teraz sie jednak waham Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Naruto Napisano 30 Września 2007 Udostępnij Napisano 30 Września 2007 A co myślicie o Krossie Venom Atrox za 3999 zł, jest lepszy od waszych propozycji ?? Czy może lepszy od tego Gianta scr 2.0 ? Tu link: http://www.kross.pl/index.php?Page=429&...pa=6&kod=58 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolyfer Napisano 30 Września 2007 Udostępnij Napisano 30 Września 2007 Czy to takie trudne do zauważenia że Kross jest na 105, a nie na R600 (prawie jak Ultegra ) w porównaniu do Radona i w dodatku jest Krossem No i ma kółka R500 zamiast R550 w Radonie PS Zaraz mnie zjedzą fani Krossa, ale tu akurat nie będą mieli argumentów że się opłaca PS2 Nie posiadam Radona(i nigdy nie posiadałem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kr1zje Napisano 1 Października 2007 Udostępnij Napisano 1 Października 2007 Shadow265 poleciłem właśnie rower na ramie poison cyanit bo sam na takim śmigam i jestem zadowolony, trochę nieuzasadnione jest polecania czegoś na czym się nie jeździło... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1974paszek Napisano 1 Października 2007 Udostępnij Napisano 1 Października 2007 Ten Kross ma ciężkawą rame . Minusem Krossów jest też to że dają strasznie krótkie rury sterowe widelca - praktycznie bez możliwości regulacji góra-dół. Tylko mostek na ''+'' ''-'' Z drugiej strony to widziałem tego Krossa za 2500zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Naruto Napisano 1 Października 2007 Udostępnij Napisano 1 Października 2007 Szukałem po necie i znalazłem według mnie bardzo fajny rower AUTHOR A5507 za 4299 zł o to Link http://e-rower.pl/product_info.php?cPath=1...products_id=470 Co sądzicie o tym rowerze ?? Powiem szczerze nie mam na tyle kasy, ale jeżeli wasze grono ekspertów mi go poleci to znajdę te kilkaset dodatkowych złoty P.s. Myślicie że ta promocja będzie nieco dłuższa, czy może jak najszybciej kupić, albo jeszcze ten rowerek stanieje ? P.s. 2 BARDZO przepraszam za moją nie wiedzę w tym temacie, ja dopiero zaczynam ale mam nadzieje że będą ze mnie jacyś ludzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1974paszek Napisano 2 Października 2007 Udostępnij Napisano 2 Października 2007 Kup teraz!! http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=250211026 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin_ostrów Napisano 2 Października 2007 Udostępnij Napisano 2 Października 2007 Co oni tam robią w tym Extreme , zęby z korby wyrywają ? M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel-xc Napisano 2 Października 2007 Udostępnij Napisano 2 Października 2007 Hmm, ale Cyanit ma naprawdę dziwną geometrię, jeśli dla rozmiaru 58 górna rura ma 545mm... Są tu lepsi spece od szosowych ram, jednak wydaje mi się, że to prędzej czy później wyjdzie, rower jest zwyczajnie za krótki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1974paszek Napisano 2 Października 2007 Udostępnij Napisano 2 Października 2007 Myśle że na 1,8m wzrostubędzie dobry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.