Skocz do zawartości

[Rower] Hexagon v2 do przeróbki czy nowy Level a4

matix

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam otóż waham sie z zamiarem kupna nowego roweru Kross Level a4 ale zastanawiam sie czy nie lepiej dołożyć tą kwotę do posiadanego już przezemnie Hexagona v2.

Dokładnie chodzi mi o kwotę 1500zl. Wydaje mi się, że level a4 to najrozsądniejszy wybór roweru za tą kwotę. Chyba, że wy drodzy forumowicze poradzicie mi jakiś inny rowerek (mój mózg jest otwarty na propozycje...) Teren po którym się poruszam to około 50% asfalt 20% ścieszki szutrowe 25% las 5% inna nawierzchnia.

Z góry dzięki...

Pozdrawiam matix

Napisano

Więc jednak radzicie levela a co sądzicie o kupnie używanego roweru, może lepszej klasy lecz np. 2 - rocznego.

Przyznam szczerze, że obawiam sie troche kupna używanego roweru. Co o tym sądzicie...?

Napisano

Jeżeli używka, to jak najbardziej, ale tylko przy dokładnym obejrzeniu jej osobiście, wiesz, pomacanie sprzętu ( ;) ), sprawdzenie go osobiście, przejechanie się, etc. Albo kupno nówki sprzed 2-3 sezonów (tzw. leżaki magazynowe) - np. za podobną cenę do obecnego A4 można wyhaczyć nowego A8 na allegro, z tym, że sprzed 3 lat ;) Ale niczym nie ustępującym nowym (starsze roczniki mają lepszy osprzęt)

Napisano

Teraz takie pytanie laika nie siedzącego w temacie... Powiedzcie mi czym różni się rama levl a2 od level a4?

Bo jeżeli w ramie nie ma żadnej wielkiej różnicy to może lepiej kupić a2 i dołożyć do niej to co by mi zostało?

Właśnie dziś byłem w sklepie i przeglądałem a4 na żywo wrażenia..? Jakoś na zdjęciach mi bardziej podchodzi.

Ale za to jaką piękną meridke widziałem (miłość od pierwszego wejżenia) tylko że juz 2100:P

Napisano

Mała poprawka :)

Levele do roku 2008 miały takie same ramy, różniły się jedynie malowaniem.

Od 2009 roku Levele A4-A8 mają nowe ramy, A10 to w ogóle odpał ( :) ) a Level A2 i Level A2 XT pozostały dalej na tej samej ramce. No, i Hexagon V4/6 na rok 2009 i późniejsze mają wspólną ramkę z Levelem A2 '09 :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...