Adish Napisano 5 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 posiadam juz od dawna hamulce LX hydrauliczne, i nadszedl wkoncu czas zmiany klockow. Potrzebowalem je dosc szybko wiec udalem sie do decathlonu i zakupilem klocki francuskiej(chyba) firmy Clim8. Przyszedlem do domu i zalozylem na rower. Dalem za nie 60pln za pare, a zakupilem metaliczne, bo moje tarcze(Accent Blade) takich wymagaja i zaufalem poprzednim klockom(XTR). Jakiez bylo moje zdumienie na poczatku gdy hamowaly lepiej od starych, ale... To byly testy pod blokiem, zahamowalem kilka razy i klamka przedniego hamulca sie jakby zapadala badziej. Moglem ja dociagnac do kierownicy i slabiej hamowalo. Patrze, ze cos jest nie tak. Sciagam kolo i klocki i wielkie oczy i WTF!? Nie ma pol (!) okladziny. Nie takiej pol jak myslicie. Jakby go polozyc na stole i popatrzec to na lewej stronie klocka jest cala okladzina a po prawej nie ma w ogole . Sypna sie komentarze ze zle wlozony byl, a wcale nie, gdyz najwyrazniej od temperatury blaszka(?), na ktorej jest okladzina sie wygiela. Nie wiem o co chodzi, wiem tylko, ze 60pln poszlo sie je..c. Co ciekawe tyl dziala bardzo dobrze i blokuje kolo bez problemu i wazniejsze - bez zuzywania okladziny. Polecam te klocki ale na tyl TYLKO! Bede mial aparat to zrobie zdjecia. PS. Przepraszam za brak polskich znakow ale cos alt mi nie dziala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miecho87 Napisano 5 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 Dawaj foty! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adish Napisano 16 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 16 Lipca 2010 daje fotke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miecho87 Napisano 16 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2010 Czegoś takiego chyba jeszcze to forum nie widziało. Skoro tył działa ok, to może to była jakaś wadliwa para. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 16 Lipca 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Lipca 2010 Nieźle. Ja bym od razu poleciał z paragonem wymienić na nowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.