Skocz do zawartości

[klocki hamulcowe,tarczowe] Clim8

Adish

Rekomendowane odpowiedzi

posiadam juz od dawna hamulce LX hydrauliczne, i nadszedl wkoncu czas zmiany klockow. Potrzebowalem je dosc szybko wiec udalem sie do decathlonu i zakupilem klocki francuskiej(chyba) firmy Clim8. Przyszedlem do domu i zalozylem na rower. Dalem za nie 60pln za pare, a zakupilem metaliczne, bo moje tarcze(Accent Blade) takich wymagaja i zaufalem poprzednim klockom(XTR). Jakiez bylo moje zdumienie na poczatku gdy hamowaly lepiej od starych, ale... To byly testy pod blokiem, zahamowalem kilka razy i klamka przedniego hamulca sie jakby zapadala badziej. Moglem ja dociagnac do kierownicy i slabiej hamowalo. Patrze, ze cos jest nie tak. Sciagam kolo i klocki i wielkie oczy i WTF!? Nie ma pol (!) okladziny. Nie takiej pol jak myslicie. Jakby go polozyc na stole i popatrzec to na lewej stronie klocka jest cala okladzina a po prawej nie ma w ogole :blink: . Sypna sie komentarze ze zle wlozony byl, a wcale nie, gdyz najwyrazniej od temperatury blaszka(?), na ktorej jest okladzina sie wygiela. :unsure: Nie wiem o co chodzi, wiem tylko, ze 60pln poszlo sie je..c. Co ciekawe tyl dziala bardzo dobrze i blokuje kolo bez problemu i wazniejsze - bez zuzywania okladziny. Polecam te klocki ale na tyl TYLKO!

Bede mial aparat to zrobie zdjecia.

PS. Przepraszam za brak polskich znakow ale cos alt mi nie dziala :)

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...