unguest Napisano 5 Lipca 2010 Napisano 5 Lipca 2010 Witam. Dzisiaj zakupiłem nowy mostek w celu podwyższenia kierownicy i niespodzianka. Stary kapsel wchodzi w mostek i możliwość zlikwidowania luzu jest tylko na mostku. Nie ukrywam, że przez to czuję się odrobinę niepewnie na rowerze. Czy ja coś zepsułem, czy są różne rozmiary korków? Pozdrawiam.
Miecho87 Napisano 5 Lipca 2010 Napisano 5 Lipca 2010 A kapsel jest kompletem od sterów czy poprzedniego mostka?
unguest Napisano 5 Lipca 2010 Autor Napisano 5 Lipca 2010 Stary mostek był Marin, a stery są Ritchey i taki też jest kapsel. Jutro z rana popytam w sklepach o większy korek.
Miecho87 Napisano 5 Lipca 2010 Napisano 5 Lipca 2010 To dziwne. Coś musi być nie tak. Pytałem bo mogło być tak, że stary mostek miał mniejszy otwór na górze i wtedy sytuacja z mniejszym kapslem mogłaby mieć sens.
unguest Napisano 6 Lipca 2010 Autor Napisano 6 Lipca 2010 Sprawa wyjaśniona. Stary kapsel miał mniejszą średnicę. Bodajże 27mm. Kupiłem nowy kapsel 33mm i pasuje jak ulał. Lecę skakać. Dziękuję za wszystkie podpowiedzi i pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.