Skocz do zawartości

[rower] Kross Level A8

Nagash

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Od jakiegoś czasu przymierzam się do kupna roweru MTB z tarczówkami do 3000zł.

Znalazłem ciekawą ofertę na allegro: A8

Strasznie kusząca cena.

Oczywiście A8, to tylko jedna z propozycji, GIANT XTC 3 też ciekawy.

Zamierzam jeździć rekreacyjnie, to znaczy: leśne dróżki, jakiś wypad w góry, "aszfalt" oczywiście :( Bez szaleństw.

Jeśli to może jakoś pomóc, to mam 170cm wzrostu, ważę 75kg. W przełożeniu na rower to będzie "M" 17-18 cali.

Jest takich tematów troszkę, jednak bardzo mi zależy na szybkiej odpowiedzi. Chciałbym coś kupić na dniach.

Z góry dziękuję za pomoc.

Napisano

Gdybym stał przed podobnym wyborem nie zastanawiałbym się nad nówką tylko brał takie o...

http://allegro.pl/it...wcs_9_9_kg.html

Pewnie zaraz gromy polecą w moją stronę ze względu na propozycję używanego carbonu ale

rower na pewno można obejrzeć przed zakupem i jest o wiele lepszy niż smętny oklepany Kross.

http://allegro.pl/item1110326985_full_dynamix_xt_reba_mavic_17cali.html

Ramę firmy krzak można sprzedać i zakupić np.: No Saint Angel albo polować na jakąś fajną używkę.

Napęd full xt.

Napisano

Muszę powiedzieć, że zaskoczyłeś mnie. Giant bardzo ciekawy, jednak troszkę za daleko, żeby jechać pooglądać.

Poza tym, jestem świeżutki jeżeli chodzi o wiedzę techniczną (o modyfikacjach nie wspomnę) i raczej celuję w nowy rower.

Trochę zdążyłem poprzeglądać i natknąłem się na: Cube LTD oraz Felt Q720

Z czasem coraz większy dylemat. ^^

Napisano

Witam

ja też mam zamiar kupić krossa level a8 tylko 2010

co myślicie o tym modelu

dodam że ważę ok 100kg

czy ten rower da rade mojej wadze

i co myślicie o amortyzatorze

Napisano

Jeszcze wrócę do tego Gianta. Wnioskując po zdjęciach, rama wygląda w porządku. Jak uważacie?

Chociaż wiadomo, że lepiej obejrzeć na żywo.

Napisano

Wszystko fajnie, ale jednak się obawiam. Pojeżdżę sezon i wszystko się sypnie (to najczarniejszy ze scenariuszy).

Nie znając historii roweru trudno cokolwiek ocenić ze zdjęcia. Chyba, że weźmiesz odpowiedzialność na siebie. :)

Napisano

Dobre sobie. ^^

Mam prawdziwy mętlik w głowie. Zastanawiam się czy nie wziąć tego Cube i dać sobie spokój z kombinowaniem.

Napisano

Ja kupiłem experta z 2009 roku - po bardzo promocyjnej cenie.

Jak na razie zrobiłem na nim tylko 600km (ospa ;) ) ale powiem szczerze że jest to rower jak najbardziej godny polecenia.

Jak poszperasz po forum to znajdziesz kilka opinii na jego temat.

Napisano

Moim zdaniem Unibike ma old school'ową geometrię - doświadczone oko zauważy to nawet na zdjęciu producenta. Bierz Krossa, może i oklepany, ale sprawdzony i pewny.

Napisano

To dałeś ciała po maxie... Zamiast słuchać durnych rad typu "Kross jest oklepany" to było brać bo ma solidną ramę i w tej cenie bezkonkurencyjny osprzęt. A ramę to możesz sprzedać i kupić jakiegoś Accenta El Nino i tylko przełożyć graty.

GRATULUJE PROFESJONALNEGO DORADZTWA! :whistling:

Napisano

Czemu Kross A8 2008 (bo o takim była mowa w tym temacie jako, że kolega ma budżet do 3000zł) byłby lepszy od Unibike? Sam mam podobny problem a jako, że w moim temacie ( http://www.forumrowerowe.org/topic/72642-do-3000-zl-xc-kross-a8-2008-vs-unibike-expert-vs-reszta/ ) nikt nic nie pisze to pytam tu skoro kilkoro ludzi odradza Experta. Ja po przejrzeniu forum i pogooglowaniu jestem już w zasadzie zdecydowany na Unibike'a ale jako, że nie zamówiłem jeszcze to zapytam co z nim nie tak? I co to znaczy "old school'owa geometria"? :whistling:

Napisano

Czemu Kross A8 2008 (bo o takim była mowa w tym temacie jako, że kolega ma budżet do 3000zł) byłby lepszy od Unibike? Sam mam podobny problem a jako, że w moim temacie ( http://www.forumrowerowe.org/topic/72642-do-3000-zl-xc-kross-a8-2008-vs-unibike-expert-vs-reszta/ ) nikt nic nie pisze to pytam tu skoro kilkoro ludzi odradza Experta. Ja po przejrzeniu forum i pogooglowaniu jestem już w zasadzie zdecydowany na Unibike'a ale jako, że nie zamówiłem jeszcze to zapytam co z nim nie tak? I co to znaczy "old school'owa geometria"? :thumbsup:

Popieram, co w tym Expercie jest nie tak? Oldschoolowy? A czemu to? :thumbsup:

Napisano

Z tą geometrią chodziło mi o to, że unibike wygląda jakby ktoś włożył amor do ramy przystosowanej do sztywnego widelca. Porównajcie sobie geo różnych firm, wszystkie mają ponad 70 stopni kąt główki, a unibike bite 70.

Napisano

Z tą geometrią chodziło mi o to, że unibike wygląda jakby ktoś włożył amor do ramy przystosowanej do sztywnego widelca. Porównajcie sobie geo różnych firm, wszystkie mają ponad 70 stopni kąt główki, a unibike bite 70.

OK.To widziałem, w czym to przeszkadza? Jeździłeś na tym rowerze może? Jakie wrażenia?

Napisano

Trochę namieszaliście. Zamierzam ochłonąć i odeślę rowerek do sklepu.

Wolę kupić coś, z czego będę w 100% zadowolony. Dlatego też, mogę ewentualnie zwiększyć budżet do 4000zł.

To już naprawdę górna granica. Liczę na jakieś ciekawe propozycje.

Z tym, że rowerek nie musi być zbyt agresywny. Nie mam zamiaru się ścigać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...