DzieX Napisano 5 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 Hej, Wczoraj przy jeździe na prostej coś mi strzeliło i praktycznie zablokowało koło. Jakoś udało mi się nie wywrócić, zagląda do tyłu a tam tragedia: przerzutka tylna urwana, łańcuch zerwany, pancerz i linka od przerzutki urwane i zmielone. Przerzutka tylna to Alivio, niestety nie znam modelu. Pytanie do Was czy mogę do naprawy roweru użyć takich części: http://allegro.pl/item1099906332_przerzutka_tylna_shimano_deore_rd_m591_sgs_bs.html http://allegro.pl/item1099924446_lancuch_deore_hg50_bikestacja.html Przy ta przerzutka i łańcuch podejdą? Tak wygląda pozostałość po poprzedniej przerzutce: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 5 Lipca 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 Na pewno jest do kupienia nowy hak. Przerzutkę prawdopodobnie można wyprostować (sam wózek) i dalej na niej jeździć. Łańcuch myślę, że jest dobry ten co jest, więc nie musisz go kupować. Daj zdjęcie na jednolitym tle, ponieważ tutaj nic nie widać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DzieX Napisano 5 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 Co do łańcucha to jest on zerwany. Poza tym ma 5 lat więc już swoje przeszedł. Fotki porobię, ale boje się że jak to wyklepie to będzie krzywo i nie będzie działało jak kiedyś. Stąd pytanie czy Deore podejdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pr5Rider Napisano 5 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 Ja osobiscie nie bawiłbym sie w prostowanie haka.Jezeli konstrukcja jest uszkodzona ma luzy to nie warto sie bawic sie naprawe alivio.Deore podejdzie jak najbardziej tylko pytanie jakie masz manetki? A co do łamcucha mysle ze nie masz kasety deore i wyzsze dlatego wez kup hg-50 i przy systematycznym czyszczeniu bedziesz jezdził i jezdził Własnie ile lat ma kaseta? Bo moze nie przyjac nowego łanucha,bedzie przeskakiwał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DzieX Napisano 5 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 Kaseta ma tyle samo lat co rower, czyli 5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pr5Rider Napisano 5 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 A wiesz moze co to za model ? Polecałbym zainwestowac w serie SH Deore łancuch przerzutka i kaseta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DzieX Napisano 5 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 Tak to wygląda: (klikniecie powiększy zdjęcie) Co do marki kasety to jest to jakaś Shimano. Na jednej fotce coś widać ale dokładnego modelu nie widać. Może ktoś się orientuje? Rower został u kumpla w garażu i mam do niego utrudniony dostęp. P.S. nie chce żadnych inwestycji w ten rower,. Prędzej zmienię na inny i dopiero będę inwestował. A że Deore jest w cenie Alivio to tak jakoś mi się pomyślało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pr5Rider Napisano 5 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 przerzutka i łancuch nowy to na 100% a poszukaj uzywanej kasety deore Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DzieX Napisano 5 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 A hak pod moją ramę dostanę? Nie bardzo wiem gdzie tego szukać. Coś takiego podejdzie http://allegro.pl/item1110472855_hak_przerzutki_do_ram_dragstar_sign_i_innych.html ? Ew. jaki kupić żeby wytrzymał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pr5Rider Napisano 5 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 zrob zdjecie haka albo napisz jaki masz rower to Ci powiemy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DzieX Napisano 5 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 Unibike Evolution, model 2005. Zdjęcie haka: Zdjęcie manetki: Dobra, już wiem - to jest to: http://www.cyklotur.com/x_C_I__T_HAK+PRZERZUTKI+FUSION__P_53018748-53010001__PZTA_8__PD_53010483.html Dzięki za dobre rady, dam znać jak poskładam rower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pr5Rider Napisano 5 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 Masz słabe manetki i raczej nie warto ładowac deorki na tył przy nich nie bedzie chodziła tak jak powinna. Lepiej kup alivio i cały naped jezeli nie chcesz duzo kasy inwestowac w rower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 6 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2010 Przerzutka jest jak najbardziej do naprostowania, hak już znalazłeś a łańcuch trzeba skrócić o to ogniwo i ponownie skuć, także prawie nic nie zainwestujesz a będziesz jeździł dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DzieX Napisano 6 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 6 Lipca 2010 Hmm, no dobra to kupię ten hak i naprostuję przerzutkę. Jak będzie źle chodzić to zastanowię się nad kupnem nowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DzieX Napisano 7 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 Rower naprawiony. Przerzutka przeżyła, tylko jedna strona wózka wyklepana. Łańcuch też żyje - wywaliłem zerwane ogniwa i spiąłem na spinkę. Dokupiłem linkę, hak i pancerz - zamknęło się w 40zł. Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 7 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 przerzutka i łańcuch nowy to na 100% a poszukaj używanej kasety deore Tak, a moja babcia miała 120 lat i wróżyła z fusów. Patrząc na zużycie kasety łańcuch jeszcze swoje pociągnie. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.