Mistral88 Napisano 4 Lipca 2010 Napisano 4 Lipca 2010 Witam, na forum jestem jeszcze świeżakiem, więc witam wszystkich maniaków rowerowych Od pewnego czasu przerzuciłem się z mojego wysłużonego komunijnego jeszcze mega ciężkiego górala Jaguara (który nadal jest w świetnym stanie pomimo już swoich kilkunastu latek) na odrestaurowana lekko przeze mnie kolarzówkę mojego taty. Jest to Romet Mistral z 88 roku, zachowany w świetnym stanie, mój tata jest jego pierwszym i jedynym właścicielem. Po przejściu z górala na Mistrala mimo jego wcale nie lekkiej ale na pewno lżejszej od Jaguara ramy dopiero poczułem co to jest prędkość i rower ;d Póki co nie mam już zamiaru wracać do MTB, zdecydowanie bardziej odpowiada mi teraz tylko szosa. Problem w tym, że Rometa dzielę teraz z bratem, więc postanowiłem zakupić dla siebie coś kompletnie nowego. Po przestudiowaniu różnego rodzaju for wpadło mi kilka ciekawych opcji do głowy. Mam nadzieję, że pomożecie mi wybrac coś z poniższych opcji, jakie są wasze opinie na temat tych rowerów, może ktoś jeździ takimi maszynkami ? Będę mega wdzieczny za wszelką pomoc. Do rzeczy: Opcja 1. Author A3300 Mój odnośnik Opcja 2. Kellys ARC 1.9 Mój odnośnik Opcja 3. Scott Speedster S60 Mój odnośnik Opcja 4. Kompletnie odbiega od pozostałych, sam nie wiem co o niej myśleć i nie wiem czy dałbym sobie radę z takim sprzętem. Może są osoby, które przerzuciły się z szosówki na OK i powiedzą jak to wyglada z ich punktu widzenia: Kross Unforgiven Mój odnośnik
kubek20 Napisano 5 Lipca 2010 Napisano 5 Lipca 2010 Ja wybrałbym authora albo kellysa (kellys ma trochę lepszą korbę). Scott bardzo odbiega od nich osprzętem (słaby). Dorzucę jeszcze tego http://allegro.pl/item1106669160_szosowy_kross_atrox_shimano_105_ostatni.html (osprzętem bije wszystkie na głowe, jednak rama trochę mała jak na szosę i ten wygląd :/ )
Mistral88 Napisano 5 Lipca 2010 Autor Napisano 5 Lipca 2010 Tego co podałeś też widziałem, wygląd nie jest wcale taki zły, tylko faktycznie trochę mały. Ja mam 182 wzrostu i ok. 75kg także wiadomo. Najbardziej myślałem nad tym Kellys'em ewentualnie właśnie Authorze, ale z tego co wyczytałem to ten Kellys niekoniecznie zbiera pozytywne punkty i sam nie wiem. Poza tym ta cena katalogowa ok 3tys. może gdzieś uda się złapać go taniej albo jakąś zniżkę dostać, jeśli oczywiście opłaca się go brać. Skoro mówisz, że Scott odbiega od nich to sobie go podaruje. A co powiecie o tym Unforgivenie OK ? Może ktoś ma jeszcze jakieś inne ciekawe propozycje dla mnie ?
Jacekddd Napisano 11 Lipca 2010 Napisano 11 Lipca 2010 Czy ten Author spod numeru 1 to rzeczywiście najlepsza oferta na rynku w tym przedziale cenowym dla szosy i nowych ? Jacek
Mathieo Napisano 23 Lipca 2010 Napisano 23 Lipca 2010 Scott Speedster s60, jeden z lepszych rowerów szoswych do 1800 zł http://allegro.pl/show_item.php?item=1162260069 polecam !
morganfriman Napisano 24 Lipca 2010 Napisano 24 Lipca 2010 Scott Speedster s60, jeden z lepszych rowerów szoswych do 1800 zł http://allegro.pl/show_item.php?item=1162260069 polecam ! jaka krypto reklama no ale ok ok
twix09 Napisano 24 Lipca 2010 Napisano 24 Lipca 2010 Unforgiven to ostre koło, bardziej dla kuriera Brałbym tego krossa atroxa, swietna okazja. Rame mozna dokupic, a starą sprzedac. I tak Ci sie to oplaci
Mistral88 Napisano 28 Lipca 2010 Autor Napisano 28 Lipca 2010 Wiem, że Unforgiven to OK I coraz bardziej się nad nim zastanawiam. Ale, tak przede wszystkim, to zastanawiam się miedzy Kellysem a Scottem. Co myślicie, ktoś ma, miał ? I jak to jest z cenami katalogowymi. Bo cena np. tego Scotta Speedstera S60 to 2790zł, czy w sklepach można liczyć na jakieś rabaty, zniżki czy coś ? I jak duże ? Wiem, że czasami na allegro można znaleźć okazje, ale wolałbym najpierw rower obejrzeć przed zakupem.
mess Napisano 30 Lipca 2010 Napisano 30 Lipca 2010 Miedzy kellysem a scottem wybralbym scotta. Jak duzo pieniedzy chcesz pozniej wlozyc w upgrade? ...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.