Nice Napisano 4 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2010 Witam! Zamierzam sie z zakupem nowej korby do moje Hexagona V3 i teraz moje pytanie jaka wybrac korbe do 250zl max. 300zl taka zeby pasowala i zeby wybor padl na najbardziej oplacalna w stosunku cena/jakosc. Obecnie posiadam oryginalna zakupiona wraz z rowerem.Tu mozesz ja zobaczyc. Za wszystkie porady - Dzieki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 4 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2010 Shimano FC-M581 lub FC-M660. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nice Napisano 4 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 4 Lipca 2010 Te korby wykraczaja po za moj budzet. Ta korba FC-M660 byla by w zasiegu reki ale FC-M581 juz nie bardzo. Ale znalazlem uzywana FC-M582 co o niej sadzicie bo wydaje mi sie juz byc troche przytyrana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tompoe Napisano 4 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2010 Shimano DEORE mod. FC-M590 ok 200 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nice Napisano 4 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 4 Lipca 2010 A teraz pytanie czy na pewno ja zaloze dwo swojego roweru ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gello1 Napisano 5 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 A teraz pytanie czy na pewno ja zaloze dwo swojego roweru ? bez problemu, nada się sam niedawno wymieniłem na Deore mod 2010 FC-M590 i jest git Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 5 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 http://allegro.pl/item1104254524_shimano_deore_lx_fc_m582_175mm_44_32_22.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pr5Rider Napisano 5 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 Dobrze kukaj na allegro mozesz wyrwac za ok 300zł Shimano SLX najbardziej opłacalna korba pod wzgledem cena jakosc Sam kilka miesiecy temu ja zakupiłem i chodzi jak marzenie.Długo posłuzy . Jezeli nie bedziesz miał kasy to zobacz sobie starszego LX jest lekki i całkiem dobry .Bo nowe LX sa na trekking ale i tez jako tako daje sobie rade w terenie.Deore mysle ze tez bedzie dobra jest ciezka ale wytrzymała. Ja bym zbierał na SLX pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tompoe Napisano 6 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2010 SLX było liderm cena/jakość w poprzednim sezonie, ale w tym Deore ma już prawdziwy HTII i super cenę, więc ja bym brał jednak Deore. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blair7 Napisano 6 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2010 pewnie ze deore 2010, nawet sie nie zastanawiaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nice Napisano 6 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 6 Lipca 2010 Czy ta korba byla by odpowiednia ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kysa275 Napisano 6 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2010 Tak, mam taką samą tylko, że srebrną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nice Napisano 6 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 6 Lipca 2010 Czy kepiej kupic korbe Deore LX ? Tylko zauwazylem ze to jest model M583 a ta co przed chwila pokazywalem to byla m590 ale nie byla to z kolei korba Deore LX wiec moje pytani brzmi czy im wyzsze oznaczenie tym lepsza korba czy tak nie jest ? Link do korby LX Ktora lepsza M583 czy M590 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tompoe Napisano 7 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 Lx to świetna korba, ale trekkingowa. Zwroć uwagę, ze blat ma 48 zębów. Lepiej weź sobie nówkę deore niż taki zamiennik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaarth Napisano 7 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 Ja osobiście użytkuję SLX'a i spisuje się doskonale. Także taką korbę polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pr5Rider Napisano 7 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 Zbierz kase i naprawe kup sobie SLX a lata Ci bedzie sie krecił.. Na allegro mozna znlesc oferty lekko uzywanych za 200 z haczykiem wiec kukaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaarth Napisano 7 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 Zbierz kase i naprawe kup sobie SLX a lata Ci bedzie sie krecił.. Na allegro mozna znlesc oferty lekko uzywanych za 200 z haczykiem wiec kukaj Podpinam się pod tą wypowiedź. Korba posłuży Ci już przez więcej sezonów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 7 Lipca 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 Lx to świetna korba, ale trekkingowa. Zwroć uwagę, ze blat ma 48 zębów. Lepiej weź sobie nówkę deore niż taki zamiennik. Są również w wersji MTB. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tompoe Napisano 7 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 Są również w wersji MTB. Wiem, ale odnosiłem się do linka z allegro, bo o tamten konkretny egzemplarz było pytanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 7 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 Podpinam się pod tą wypowiedź. Korba posłuży Ci już przez więcej sezonów. Nie byłbym tego taki pewien, łożyska zewnętrzne w tych korbach często padają po 4000 km choć nie jest to moja opinia, jedynie trochę się na ten temat naczytałem. Zaś u mnie mają już przehulane koło 7500 tyś km i nadal mają się dobrze nie mniej jednak jeżdżę głównie asfaltem. Z drugiej strony znów jeżeli autor tematu zrobi w sezonie 1000 km to faktycznie starczy mu na lata... Jednak pytanie moje jest takie: jaki widzicie sens montowania korby Deore na HT II w rowerze z osprzętem shimano TY TX czy TZ ?? Wstawiłbym korbę ALivio na Octa i sądzę, że kolega Artur również będzie zadowolony, a przy okazji zaoszczędzi trochę i zostanie mu na coś jeszcze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nice Napisano 8 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 ale rower juz nie posiada oryginalnego osprzetu Czesci zmienione : Amortyzator - Rock Shox Tora 302 Przerzutka tyl - Shimano Deore M-531 Manetki - Shimano Deore (3x9 - obecnie zablokowane na 8 biegow) Kola przod i tyl wraz z kaseta 8 rzedowa Pedala Siodelko Ps; Do tego posiadam rower z limitowanej edycji Stanleya co dodaje mu uroku bo jest caly czarny i pieknie sie komponuje ze wszystkim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 8 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 Jeszcze napisz jak jeździsz. I ile... Poza tym w takim bądź razie, albo nowe Deore HT II, lub stare Deore, Deore LX na oś Octalink. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miecho87 Napisano 8 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 Bardziej mnie ciekawi jak zmusiłeś do współpracy manetki na 9 biegów i kasetę 8. Ponoć to niemożliwe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truskawka Napisano 8 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 Bardziej mnie ciekawi jak zmusiłeś do współpracy manetki na 9 biegów i kasetę 8. Ponoć to niemożliwe. mnie też to interesuje bo za kilka dni dostanę manetki na 9, a napęd mam na chwilę obecną 8 rzędowy i nie kupiłam jeszcze kasety i łańcucha nowego, a jakby się dało zamontować do tego co jest to byłoby fajnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 8 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 eh... Już tu jeden taki był co ze mną polemizował na ten temat i okazało się że omija mu jedną koronkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.