Skocz do zawartości

[Korba] Porada przy wymianie

Nice

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Zamierzam sie z zakupem nowej korby do moje Hexagona V3 i teraz moje pytanie jaka wybrac korbe do 250zl max. 300zl taka zeby pasowala i zeby wybor padl na najbardziej oplacalna w stosunku cena/jakosc. Obecnie posiadam oryginalna zakupiona wraz z rowerem.Tu mozesz ja zobaczyc.

Za wszystkie porady - Dzieki.

Dobrze kukaj na allegro mozesz wyrwac za ok 300zł Shimano SLX najbardziej opłacalna korba pod wzgledem cena jakosc :whistling:

Sam kilka miesiecy temu ja zakupiłem i chodzi jak marzenie.Długo posłuzy :D.

Jezeli nie bedziesz miał kasy to zobacz sobie starszego LX jest lekki i całkiem dobry :).Bo nowe LX sa na trekking ale i tez jako tako daje sobie rade w terenie.Deore mysle ze tez bedzie dobra jest ciezka ale wytrzymała. Ja bym zbierał na SLX :D

pozdrawiam :)

Czy kepiej kupic korbe Deore LX ? Tylko zauwazylem ze to jest model M583 a ta co przed chwila pokazywalem to byla m590 ale nie byla to z kolei korba Deore LX wiec moje pytani brzmi czy im wyzsze oznaczenie tym lepsza korba czy tak nie jest ?

Link do korby LX

Ktora lepsza M583 czy M590 ?

Zbierz kase i naprawe kup sobie SLX a lata Ci bedzie sie krecił..

Na allegro mozna znlesc oferty lekko uzywanych za 200 z haczykiem wiec kukaj :thumbsup:

Podpinam się pod tą wypowiedź. :blink: Korba posłuży Ci już przez więcej sezonów. :thumbsup:

Podpinam się pod tą wypowiedź. :) Korba posłuży Ci już przez więcej sezonów. :)

Nie byłbym tego taki pewien, łożyska zewnętrzne w tych korbach często padają po 4000 km choć nie jest to moja opinia, jedynie trochę się na ten temat naczytałem. Zaś u mnie mają już przehulane koło 7500 tyś km i nadal mają się dobrze nie mniej jednak jeżdżę głównie asfaltem.

Z drugiej strony znów jeżeli autor tematu zrobi w sezonie 1000 km to faktycznie starczy mu na lata...

Jednak pytanie moje jest takie: jaki widzicie sens montowania korby Deore na HT II w rowerze z osprzętem shimano TY TX czy TZ ?? Wstawiłbym korbę ALivio na Octa i sądzę, że kolega Artur również będzie zadowolony, a przy okazji zaoszczędzi trochę i zostanie mu na coś jeszcze...

ale rower juz nie posiada oryginalnego osprzetu :) Czesci zmienione :

Amortyzator - Rock Shox Tora 302

Przerzutka tyl - Shimano Deore M-531

Manetki - Shimano Deore (3x9 - obecnie zablokowane na 8 biegow)

Kola przod i tyl wraz z kaseta 8 rzedowa

Pedala

Siodelko

Ps; Do tego posiadam rower z limitowanej edycji Stanleya co dodaje mu uroku bo jest caly czarny i pieknie sie komponuje ze wszystkim :)

Bardziej mnie ciekawi jak zmusiłeś do współpracy manetki na 9 biegów i kasetę 8. Ponoć to niemożliwe.

mnie też to interesuje bo za kilka dni dostanę manetki na 9, a napęd mam na chwilę obecną 8 rzędowy i nie kupiłam jeszcze kasety i łańcucha nowego, a jakby się dało zamontować do tego co jest to byłoby fajnie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...