Nice Napisano 4 Lipca 2010 Napisano 4 Lipca 2010 Witam! Mam rowerek Kross Hexagon v3 po duzych zmianach Planuje teraz wymiane tylnej piasty bo moje tylne kolo ma lekkie luzy i moje pytanie jest takie jaka piaste polecacie do ok. 100zl. Chodzi mi rowniez teraz po glowie wymiana korby, a to ze wymieniam piaste to myslalem tez zeby wymienic kasete z 8 na 9 rzedowa. Z manetkami oraz przerzutka tylna nie ma problemu bo przerzutki i manetki mam Shimano Deore obslugujace 9 przelozen tylko obecnie mam ustawione manetki na 8 biegow (Pyt. nr 2 czy moge bez problemu wrocic do mozliwosci korzystania z 9 biegow ?) . Kolejne pytanie moje jest takie czy przy wymianie kasety musze wymieniac lancuch ?
Czajnik Napisano 4 Lipca 2010 Napisano 4 Lipca 2010 jeżeli wcześniej nie wymieniałeś to v3 nie ma kasety tylko wolnobieg a co do drugiego pytania to jak wymienisz kasetę to łańcuch też by się przydało żeby się ułożył z nowy napędem
Nice Napisano 4 Lipca 2010 Autor Napisano 4 Lipca 2010 Napisalem chyba ze mam osmio rzedowa kasete wiec jak moge miec wolnobieg ? Wymienialem w rowerze cale kola i jeszcze wiele innych czesci takich jak : Amortyzator - Rock Shox Tora 302 Przerzutka tyl - Shimano Deore M-531 Manetki - Shimano Deore (3x9) Kolo przod i tyl wraz z kaseta 8 rzedowa Pedala Siodelko Ps; Do tego posiadam rower z limitowanej edycji Stanleya co dodaje mu uroku bo jest caly czarny i pieknie sie komponuje ze wszystkim Ogolnie to wlozylem juz drugie tyle co kosztowal mnie rower ale jak na razie bylo warto i nie zaczynam poprzestawac nad modernizacja
Nice Napisano 5 Lipca 2010 Autor Napisano 5 Lipca 2010 A jak z tym powrotem na przekladnie 9 biegowa w manetce z 8 biegowej ? Ps; Manetka obsluguje 9 przelozen tylko teraz jest to jakos zablokowane bo mam kasete 8 rzedowa
Nice Napisano 6 Lipca 2010 Autor Napisano 6 Lipca 2010 Mam do was kolejne pytanie: Czy oplaca sie w ogole kupowac nowa piaste czy lepiej kupic nowe tylne kolo ? Bo jak by nie patrzec jak bym chcial nowa piaste to muszedac ok 100zl + wymiana ok. 20-30zl i jeszcze nie wiadomo czy szprych nowych nie bedzie trzeba...
Artro Napisano 6 Lipca 2010 Napisano 6 Lipca 2010 Jeśli ciągle poruszamy się w przedziale cenowym rowerów do 1200zł to tak,lepiej od razu kupić gotowe koło. Ewentualnie tanio piasta Novatec obręcz XM 317 szprychy Champion ale to Ci wyjdzie drożej niż komplety, dlatego lepiej kupić takie coś: Możliwość zakupu osobno tylnego i przedniego koła. link 1 link 2 Najlepsze to: link 3
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.