Story Napisano 4 Lipca 2010 Napisano 4 Lipca 2010 Witam, Mam taki problem z piastą Novatec NT-DH41SB na oś QR20 gdy zdejme koło i złapie za te takie wystające kołnierze i pociągne jeden z nich to porusza się on o jaieś 2-3mm gdy jadę to też odczówam to gdy skręcam koło... niewiem czy to normalne w QR20 ale chyba nie... Amor to Shiver SC 120mm czy to wada fabryczna jeśli tak czy reklamować ? pozdrawiam Story.
enduroriderPL Napisano 4 Lipca 2010 Napisano 4 Lipca 2010 Przy osi Maxxle w Piku nie mam żadnego luzu (piasta formula) Czy shiver nie ma możłiwości kasowania luzów na osi piasty poprze nakrętki na końcach osi?
Story Napisano 4 Lipca 2010 Autor Napisano 4 Lipca 2010 Luzów nie ma na osi tylko na pieście tam na tych kołnierzach które wystają ... jak łapie zanie to moge nimi poruszać w góre w dół na boki i od piasty ... w tym jest problem a nie w kasowaniu luzów ... Pozdrawiam
mane Napisano 5 Lipca 2010 Napisano 5 Lipca 2010 Mam tą samą piastę i też delikatanie ruszają się te kołnierze, ale po odpowiednim skręceniu osi nie ma miejsca, aby się poruszyły i luzu nie ma. A jeśli masz luz w czasie jazdy tzn że za słabo dokręcasz nakrętki.
Rulez Napisano 5 Lipca 2010 Napisano 5 Lipca 2010 Jeśli chodzi o kołnierze oznaczone 1 to zawsze będą miały lekkie luzy, luz powinien zniknąć po zamontowaniu koła,jeśli zamontujesz koło skręcisz śruby osi i wtedy ruszając piastą wyczuwasz luz to jest źle. http://www.novatec.com.tw/novatec/english/images/upload/pro/1149657716/big_file2.jpg
Story Napisano 5 Lipca 2010 Autor Napisano 5 Lipca 2010 Ok dzięki za odpowiedz mocniej zakręciłem i nie ma juz luzów...
enduroriderPL Napisano 6 Lipca 2010 Napisano 6 Lipca 2010 Ok dzięki za odpowiedz mocniej zakręciłem i nie ma juz luzów... Dobrze, że problem nie był w kasowaniu luzów :>
Story Napisano 9 Lipca 2010 Autor Napisano 9 Lipca 2010 Dobrze, że problem nie był w kasowaniu luzów :> Myślałem ze nie da się tego wykasowac ale jednak da ;D
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.