chrupek Napisano 4 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2010 Witam. Jako że planuję jeździć w zimie, a strój mój obecny jest nieco letnio wiosenny (krótkie spodenki, bluza rowerowa z długim rękawem, i koszulka rowerowa) zwracam sie z pytaniem. Jaki można kupić zestaw (lub skompletować taki) w miarę niedrogi aczkolwiek ciepły. Prosiłbym o jakieś przykłady z cenami jeśli to możliwe. Wliczam tutaj: Głowa, Tors+ręce, Nogi, Dłoni. Będę rad za wszelkie wskazówki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trekker Napisano 2 Września 2010 Udostępnij Napisano 2 Września 2010 Hm, wydaje mi się ze odpowiednie dla Ciebie byłyby ciuchy termoaktywne - nie jest to taka tania inwestycja, ale wygodna i skuteczna. Są to cienkie, obcisłe ciuchy ubierane pod normalne spodnie/kurtkę... Poszukaj sobie na necie, osobiście radzę zobaczyć serię Under Armour - amerykański producent, w Polsce jest jeden dystrybutor z tego co wiem, więc dosyć "ekskluzywny" ciuch. Nie wiem czy ceny są na Twoją kieszeń, ale o tym musisz zadecydować sam. Jeśli nie, to wiadomo - polar + kalesony xD ale w tym to raczej się zgrzejesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonix Napisano 2 Września 2010 Udostępnij Napisano 2 Września 2010 Jeśli chodzi o spodnie poczytaj to w zimniejsze dni założyć pod to bieliznę termoaktywną. Co do bielizny to polecam brubeck lub craft mam dwa komplety brubecka i jeden crafta przejeździłem w tym nie jedną zimę na nartach jak i rowerze i jest warta swojej ceny komplet około 160-180zł za brubeck i 250-300 craft. Jeśli chodzi o górę to bielizna termo do tego windstoper a w zimniejsze dni jeszcze polarek o gramaturze 100. Na głowę polecam czapeczkę cieniutką termoaktywną na to kask. Jeśli jeździsz w spd to jeszcze ochraniacze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Claudec Napisano 6 Września 2010 Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Warto inwestować w takie ciuchy jak nie jeździ się w zimie? Ja np jeżdżę do czasu aż spadnie śnieg, tyle że wtedy już pojawiają się przymrozki :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trekker Napisano 6 Września 2010 Udostępnij Napisano 6 Września 2010 jeśli się w zimie nie jeździ, ani nie uprawia żadnych sportów typu narciarstwo, biegi itp, to raczej nie ma sensu... Odzież taka jest przystosowana do ochrony przed chłodem przez osoby uprawiające aktywność fizyczną w niskich temperaturach, więc jeśli czegoś takiego nie robisz - to sprawa jest prosta :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.