Skocz do zawartości

[korba] 48 zębów jaka?

benek0407

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

Mam taki problem chce zmienić korbę (zwykłą na kwadrat shimano) na... i tu się pojawia problem na jaką? Korba miała by mieć 48 zębów na największym blacie i ma być sztywna, gdyż ta którą posiadam przy mocniejszym naciśnięciu gnie się o dobre 1-3 mm na boki na najtwardszym przełożeniu. Po rozebraniu jej wczoraj okazało się że kwadrat jest już jakby przeciągnięty i lada chwila oś suportu może oprzeć się o łeb śruby(pewnie trafiłem na felerny egzemplarz, bo przez mocne dokręcenie chyba to się nie powinno stać) zresztą nie o to chodzi. Nie wiem co wybrać czy kupić np truvativa na wielowpust czy zainwestować w korbę ze zintegorawną osią. Na wydanie mam gdzieś 250 zł max. Rowerek to mtb lecz jeżdżę głownie po asfalcie i lekkim terenie.

Witam!! zdecydowanie kwadrat odstaw na bok.Polecam korbe HT II z zintegrowaną osią :whistling:.Sztywnosc bedzie nie porownywalnie wieksza.Za taka cene mozesz miec LX grupe trekkingowa albo SLX najlepszy wspolczynnik cena/jakosc ale niestety trzeba dołozyc 100zł

Dziękuje za pomoc!

Skłaniałem się właśnie do wyboru czegoś ze zintegrowana osią. Nie wiedziałem jednak że lx już dostane w granicach mojej ceny max skłaniałem się ku Deore lub Truvativie.

Jeszcze raz dziękuje za pomoc i otwarcie mi oczu :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...