benek0407 Napisano 4 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2010 Witam ! Mam taki problem chce zmienić korbę (zwykłą na kwadrat shimano) na... i tu się pojawia problem na jaką? Korba miała by mieć 48 zębów na największym blacie i ma być sztywna, gdyż ta którą posiadam przy mocniejszym naciśnięciu gnie się o dobre 1-3 mm na boki na najtwardszym przełożeniu. Po rozebraniu jej wczoraj okazało się że kwadrat jest już jakby przeciągnięty i lada chwila oś suportu może oprzeć się o łeb śruby(pewnie trafiłem na felerny egzemplarz, bo przez mocne dokręcenie chyba to się nie powinno stać) zresztą nie o to chodzi. Nie wiem co wybrać czy kupić np truvativa na wielowpust czy zainwestować w korbę ze zintegorawną osią. Na wydanie mam gdzieś 250 zł max. Rowerek to mtb lecz jeżdżę głownie po asfalcie i lekkim terenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pr5Rider Napisano 5 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 Witam!! zdecydowanie kwadrat odstaw na bok.Polecam korbe HT II z zintegrowaną osią .Sztywnosc bedzie nie porownywalnie wieksza.Za taka cene mozesz miec LX grupe trekkingowa albo SLX najlepszy wspolczynnik cena/jakosc ale niestety trzeba dołozyc 100zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin_ostrów Napisano 5 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 A ja bym polecił poczciwego LX M583 , np takiego : http://www.bike-center.pl/index.php?p3124,shimano-deore-lx-fc-m583-175mm-48-36-26-korba M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
benek0407 Napisano 5 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 Dziękuje za pomoc! Skłaniałem się właśnie do wyboru czegoś ze zintegrowana osią. Nie wiedziałem jednak że lx już dostane w granicach mojej ceny max skłaniałem się ku Deore lub Truvativie. Jeszcze raz dziękuje za pomoc i otwarcie mi oczu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pr5Rider Napisano 5 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 Truvativ nie polecam .Masło,miałem 2 korby i po 1,5tys do wywalenia albo sie wyrobiła albo zebatki w 8 złozyły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.