arhim11 Napisano 4 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2010 WItam. WIec mam hamulce tarczowe hydrauliczne z shimano i mam problem kiedy chce hamowac i naciskam na hamulce ledwo co hamuja albo wydaja z siebie takie jakby zgrzytanie...dodam ze jezdze na nich okolo 1,5 roku prosze o pomoc zgory dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 4 Lipca 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Lipca 2010 Jezeli przez 1.5 roku nie zmieniales klockow to zobacz co u nich słychać :F Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arhim11 Napisano 4 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 4 Lipca 2010 powiem tak byly wymieniane ale dokladnie nie wiem kiedy...czy przez wymiane klockow minie to zgrzytanie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ugupu Napisano 5 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 powiem tak byly wymieniane ale dokladnie nie wiem kiedy...czy przez wymiane klockow minie to zgrzytanie ? Witaj, Jak nie masz okładzin ciernych na klockach to metal trze o metal podczas hamowania. A jak metal trze o metal to 1) nie hamuje, 2) zgrzyta. Sprawdź klocki i jeśli są zużyte-wymień. Jeśli nie są to się odezwij, będziemy myśleć dalej. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.