Rybka33 Napisano 4 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2010 Witam. Właśnie wróciłem z pierwszej(!) wycieczki na moim wymarzonym rowerku i tu mały bonus. Jechałem pod górkę i wpadła mi gałąź w szprychy. Efekt jest taki że i hak i wózek są krzywe. Ma ktoś pomysł jak wyprostować? Z jakiej innej przerzutki będzie pasował wózek? A może ktoś z Was ma? Bardzo proszę o pomoc, bo puki co czeka mnie tylko załamanie nerwowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasskulainen Napisano 4 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2010 hak do przerzutki zalezy od producenta ramy jesli nie urwales go/ skrzywiles bardzo mocno to powinno sie udac go wyprostowac, mozesz probowac samodzielnie lub w serwisie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rybka33 Napisano 4 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 4 Lipca 2010 Tak wiem, nie sprecyzowałem. Chodzi o to, że przydałoby mi się zakupić nowy wózek, może go ktoś z Was ma? Po hak jadę jutro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 4 Lipca 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Lipca 2010 Wyprostować nie zaszkodzi, na zakup zawsze jest czas. Prostowanie przy odrobinie cierpliwości i minimum umiejętności może się udać. No chyba że totalne dewasto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 4 Lipca 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Lipca 2010 Jeśli rzeczywiście wózek od przerzutki również się skrzywił to jest to największy problem. Żaden hak, którego można za niewielkie pieniądze dostać. Sam wózek będzie albo nie do dostania, albo bardzo ciężko będzie Ci go kupić za chore pieniądze. Próbuj na własną rękę prostować. Raczej żaden serwis się tego nie podejmie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rybka33 Napisano 5 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 Witam O dziwo udało mi się wyprostować, co prawda pojawiło się przez to minimalne pęknięcie, ale puki co jest wszystko w jak najlepszym porządku jeśli chodzi o napinanie wózka i precyzję przerzutki, na najwyższym poziomie Ale wiadomo, zawsze może stać się tak, że znowu się w coś wpakuję, tym bardziej, że wiem jak jeżdżę(nie chodzi mi jakiś hardcore, tylko o moją nieostrożność). I tu się właśnie pojawia pytanie, czy wózek z innej przerzutki, np. XT będzie pasował do XTR'a? Z góry dzięki, pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rybka33 Napisano 6 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 6 Lipca 2010 up Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rybka33 Napisano 15 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 Ech... XTR chyba umarł, chociaż nie daję mu spokoju i już zakupiłem XT i spróbuję przeszczepić wózek. Ale wcześniej testuję XT-rzecz jasna. I wydaje mi się, że jednak XTR to nie tylko znaczny spadek masy, to jest kolejny szczebel-zdecydowanie. Nie wydaje mi się, żeby to było subiektywne odczucie. Jeśli się uda, to namaluję jakiś teścik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.