Bezelek126 Napisano 3 Lipca 2010 Napisano 3 Lipca 2010 Siema, potrafie zrobic wheelie na okolo 10m na przerzutkach 2-1 , ale chcialbym robic conajmiej 100m. Dajcie jakies rady jak to zrobic , bo po przejechaniu ok.10m za szybko trzeba pedalowac i rower opada. A i jakby mozna przerobic Krossa Hexagona v3 zeby latwiej szlo wheelie i inne triki? pozdro
qps Napisano 3 Lipca 2010 Napisano 3 Lipca 2010 U mnie jest podobnie, ale zmiana biegu u mnie nie pomaga, bo zanim zmieni się przerzutka to spadam.
jendrus980 Napisano 3 Lipca 2010 Napisano 3 Lipca 2010 spróbuj może na przerzutce 3:1 ja tak jeżdżę i jest git
XxUzixX Napisano 4 Lipca 2010 Napisano 4 Lipca 2010 Po pierwsze odchyl się maksymalnie do tyła ( tak aby twoje ręce były proste). Kręć korbą nie za szybko. Jeśli spadasz zaraz po zmianie biegu to znaczy że masz źle wyregulowaną przerzutkę. Ja jak miałem rozregulowaną przerzutkę to też spadałem ale gdy wymieniłem na lepszą i wyregulowałem to nie mam żadnego problemu. Trenuj !
Artursx1 Napisano 4 Lipca 2010 Napisano 4 Lipca 2010 Odchyl się na maxa do tyłu , i trzymaj rower prosto aby złapać równowagę . Jak już Ci się tak uda to powoli pedałujesz , możesz nawet nie pedałować i jedziesz . Jak będziesz jechał za szybko to zacznij modulować tyłem . Ja tak spokojnie 200m przejadę .
sosna119 Napisano 6 Lipca 2010 Napisano 6 Lipca 2010 Na koło najlepiej wyrywać z jazdy. Nie ze stania ;] I im szybciej jedziesz tym rower jest bardziej stabilny i łatwiej pojechać daleko. Jadąc powoli rower buja się ciągle na boki i ciągle trzeba balansować. Jak nie masz siły to kup lżejszy rower albo przypakuj trochę ;] Ja zaczynam na przełożeniu 3-4 przy 25-30km/h. A jak opadam to na liczniku miewam nawet 40km/h.
SeCoR Napisano 9 Lipca 2010 Napisano 9 Lipca 2010 Ale trick wheelie nie polega na ciągłym przyśpieszaniu ... Trzeba dobrze wyczuć rower 10m to ja i bez pedałowania na wheelie pocisne, ale to prawda im szybciej tym łatwiej złapać równowagę np. ja śmigam na 1:4 w równym tempie z nie zbyt więlką prędkością bo lubie sie bawić z rowerem tzn. balansować go ciągle xD nieraz nawet slalomem na wheelim śmigam zależy od dnia ;] Ale powracając do tematu, ustaw wszystko tak jak tobie pasuje (mi mówili weź siodełko na maxa wysoko bezie łatwiej a tymczasem mam na najniższym na wheelim i śmigam aż miło) przerzutki bierz takie jakie są najbardziej odpowiednie dla ciebie bo w końcu to ty masz jechać tego wheeliego xD Osobiście ci powiem że na każdych pzreżutkach da sie zrobić wheeliego tylko na jednych łatwiej i a na innych trudniej ale zapewniam cię że bez przyśpieszania nawet zwalniając da się ładnie jechać na wheelie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.