Skocz do zawartości

[maraton mtb] Kadyny

Rekomendowane odpowiedzi

Trasa bardzo fajna. Podłoże glinowate, jak to wysoczyzna, więc pod wpływem opadu w godzinę ze stabilnego potrafi zrobić się ślizgawka. Technicznie to średnio wymagająca trasa - w paru miejscach ludzie schodzą, ale da radę zjechać. We wtorek robimy objazd trasy.

Startuje moja dziewczyna, ja w tym roku niestety nie :)

A zjazdy i podjazdy każdego typu.

Jako mieszkaniec Kadyn/ uczestnik maratonu. Moge z czystym sumieniem polecic start kazdemu, a tym bardziej tym ktorzy nie mieli przyjemnosci startowac w poprzednich edycjach. Trasa jest niemalze identyczna jak ubiegloroczna. prowadzi w wiekszosci szerokimi drogami lesnymi dzieki czemu nie ma problemu z wyprzedzaniem co niestety zle wspominam z skandii/Sopot. Majac w tym sezonie wiekszosc z edycji skandii za soba z czystym sumieniem stwierdzam, ze ,,kadynska'' trasa nie ma sie czego powstydzic, a wrecz przeciwnie. Mysle, ze obecnoc Pana Kajzera, Banacha i baa Joasi Jablczynskiej w poprzednich edycjach slusznie dodaje rangi tegorocznej imprezie. Milym akcentem jest rowniez inne miejsce startu w miejscu ok. boiska wis,a wis hotelu srebrny dzwon gdzie nasz maraton rozpocznie tam impreze typu piknik gminny gdzie zapewne beda Nas dopingowac miejsowi i nie tylko kibice. Po powrocie z trasy mozemy liczyc na ubaw do bialego rana przy ,,posilkach i napojach regeneracyjnych'', a takze zespole http://ksdabkadyny.futbolowo.pl/ksdabkadyny/

Na wszelkie pytania z przyjemnoscia odpowiem. Odnosnie trasy wieczorem bede mial poglad 100% bo wlasnie ide na skromny objazd.

Dzięki "kompres". Nie startowałem w Sopocie, ponieważ skrócili trasę, a ja lubię trudne i wymagające kondycyjne maratony. W Kadyniu ok 80km i 1300m podjazdów wygląda obiecująco. Czy na trasie znajdują się dłuższe podjazdy i zjazdy, czy trasa wygląda bardziej jak XC? A może ktoś ma zapis z GPSa? Dużo piachu na trasie?

Pozdrawiam i do zobaczenia

a prosze Cie bardzo giga ; http://www.e-mtb.pl/images/giga2009.jpg

W slowach powiem do xc daleko natomiast jako maraton to naprawde ciezki kondycyjnie. Poza startem gdzie mamy ok.3km na rozgrzewke i koncowkami pętel ok. 5km. nie ma mowy o plaskich odcinkach czyli zjazd/ podjazd. Jak wspomnialem wczesniej- szeroko, nie mamy co sie obawiac o brak mozliwosci wyprzedzania.Oczywiscie nie jest za latwo troche techniki na pewno tez sie przyda (zeby ktos nie pomyslal, ze jak w Bialowiezy)nie nie;-) Piasek? hm no bywa... Pierwszy zjazd najwiecej tj. ok 500. Potem tez koncowka ktoregos zjazdu/juz plasko ok.100m. i moze jeszcze z 2odcinki doslownie 50m. To wszystko. Jak bedzie sucho polecam cos typu RR. Reasumujac jeszcze raz polecam sprobowac. kto nie byl nie bedzie zalowal.

Będzie to relacja mojej dziewczyny, ale pewnie jak zwykle: stabilnie, momentami łachy piachu i trochę krzaków.

dementuje- zadnych krzaczorow. Chyba,ze ktos na sile bedzie sie chcial poocierac ;-)

Relacja z powyzszego linku wyglada troche jakby ktos chcial zrobic pod gore organizatorowi,a jestem bezstronny. Jak mozna opisywac oznakowanie skoro to powstaje dopiero od dzis. Jeszcze te fotki gdzie moze 4 sa z trasy maratonu. Pan Darecki powinien ten artykul po prostu zatytuowac ,,wycieczka rowerowa Elblag-kadynski las''. Przyznac natomiast musze, ze nie znajac tego lasu wg. mapki latwo nie bedzie ;-)ale po to bedzie oznakowanie- NOWE oznakowanie.

no to ja nie chce żałować :) tez sie zamelduje, pytanie , wyglada na to że bedzie bardzo ciepło to i sucho, semi slicki dadzą rade na tej trasie ?

kolego Moonspell79 - Sopot był wymagającym maratonem a grand fondo 88km :D ,, trzeba było przyjechać , pozdrawiam

semi slicki? w moim odczuciu to nie jest trasa na semi slick. Osobiscie bede na racing ralph-ach i widze slusznosc tych opon. Takze delikatne owszem ale jednak nie SS.

ps.Odnosnie festynu zachecam rowniez co silniejszych obecnych w kadynach do stworzenia druzyny i sprobowanie sil w jakies konkurencji po powrocie z trasy ot np. ,,druzyna kolarzy mtb'' czy ,,kolarze mtb-Gdansk'' ciekawie by bylo ;-) info w podanym wyzej linku

witam

przeciętny wyścig, organizacja jak organizacja, trasa beznadziejna większość to betonowe płyty, albo głęboki piasek i ta końcówka po asfalcie ..., owszem były ciekawe urozmaicenia, dużo podjazdów, ale generalnie słabizna, no i jeszcze oznakowanie ( !!) , do Sopockiej Skandi daleko , bardzo daleko.

pzdr

A mi się bardzo podobało. Trasa ciekawa, urozmaciona. Długie podjazdy, szybkie kręte zdjazdy, fragmenty XC (przy końcu). Jedyne do czego mogę się przyczepic, to końcówka po asfalcie. Nie można było gdzieś lasem tego puścić.

Ale i tak daję 4/5 za organizację, trasę i satysfakcję z jazdy.

24 OPEN i 11 M3.

W mojej opini w promieniu 400 km nic się nie może równać z terenem Kadyn.Oczywście subiektywnie jest to mój ulubiony maraton.Płyty? Chyba,że na finiszu.Piach? Jechałem dwukrotnie ten maraton po deszczczu. Diametralnie inne warunki.Trzeba dostosować technikę(choć jest to wyzwanie).

Poadrawiam

W promieniu 400km nic ciekawszego?? Kolega kiedyś jeździł po trójmiejskich lasach, słyszał coś o Kaszubach? Zapraszam, gorąco zapraszam, latem codziennie można podłączyć się do jakiejś wycieczki (polecam rwm.org.pl) a jeśli coś mocniej to może na maraton do Gdyni, Wejherowa, Kościerzyny czy na XC do Gdańska, Ostrzyc albo chociaż do Bydgoszczy na Kujawie, żeby zobaczyć jaki wyścig można zorganizować w centrum miasta obok największego ronda w mieście. Z elbląga nie jest daleko, na pewno nie 400km :icon_confused:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...