Pawliko Napisano 4 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 4 Lipca 2010 Panowie, a Tektro Auriga Comp byłby lepszym wyborem od Avida Juicy 3? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 4 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2010 Panowie, a Tektro Auriga Comp byłby lepszym wyborem od Avida Juicy 3? Jeżeli Tektro Auriga różni się od Tektro Auriga Comp tylko klamką (umiejscowieniem zbiorniczka do odpowietrzania) to powątpiewam aby były lepsze od J3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micha09 Napisano 4 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2010 Avid J3 bedzie lepszy od tektro. Lepiej kup mechaniki avida bb5/bb7 zmien tarcze na jakies bardziej wentylowane (ja "spalilem" swoja) i smigasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawliko Napisano 4 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 4 Lipca 2010 w takim razie tektro odpada. Tarcze zmienić na jakie? Po dokupieniu klamek do bb5 i bb7 wychodzi mi juz 420zl z wysylkami, do tego jeszcze tarcze dokupic? Za 440 mam pelen komplet J3 chyba że to... http://allegro.pl/item1089675528_hamulce_tarczowe_avid_juicy_5_160mm_przod_tyl.html byłoby lepsze od J3? kawałeczek mógłbym zalicytować... tylko czy 160mm z przodu da sobie radę z moją wagą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 4 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2010 .... chyba że to... http://allegro.pl/item1089675528_hamulce_tarczowe_avid_juicy_5_160mm_przod_tyl.html byłoby lepsze od J3? kawałeczek mógłbym zalicytować... tylko czy 160mm z przodu da sobie radę z moją wagą? Licytuj na pewno lepsze od J3, a jeżeli rower nie będzie widział gór to na pewno 160mm/160mm da radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawliko Napisano 4 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 4 Lipca 2010 do gór mam bagatela cała Polskę (mieszkam koło Kołobrzegu ) a na wakacje roweru nie biorę nigdy. Chodzi o to że ważę 90-100kg i nie chcę niedługo zmieniać tarczy z przodu, bo ta może byc za mała... chyba że się mylę ze zdjęć w aukcji idzie jakoś wywnioskować stan? nie znam się na tym jeszcze tak dobrze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 4 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2010 Ja jeżdzę po lesie, gdzie wzniesienia mam (kotlina sandomierska), waże 84kg i mam zestaw 160/160 i daje on radę, jaki masz amortyzator w rowerze? model/marka P.S. jeżeli ważysz tak jak piszesz rzeczywiście 185mm mogło by być dobrą opcją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawliko Napisano 4 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 4 Lipca 2010 mój amortyzator RST LAUNCH T8... wolałbym jednak 185mm mieć. Do tego trochę boję się używanych hebli... coś będzie nie tak i będe się tylko wk*** i żałował, że nowych J3 nie kupiłem, a i mniej by mnie kosztowały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 4 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2010 mój amortyzator RST LAUNCH T8... wolałbym jednak 185mm mieć. Do tego trochę boję się używanych hebli... coś będzie nie tak i będe się tylko wk*** i żałował, że nowych J3 nie kupiłem, a i mniej by mnie kosztowały Ale w aukcji pisze ze zdemontowane z roweru i ich stan to Nowe. Sprawdziłem i dla twojego amortyzatora nie zaleca się tarczy większej jak 180mm, wieć 185mm nie polecam montować bo szybko go wykończysz. J3 a J5 nie są tak bardzo zbliżone, na pewno w J5 jest lepsza jakość wykonania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawliko Napisano 4 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 4 Lipca 2010 ale 160mm będzie za małe do mojej wagi wolę zabić amortyzator niż siebie i tak jest gówno wart będę licytował te J5, najwyżej za jakiś czas dokupię sobie jakąś tarczę 185mm. Afly, masz u mnie kratę Heinekena ----------------- jednak nie będę licytował... ehh ta zmienność ^^ nie będę miał tyle kasy, licytacja do 500 pewnie dojdzie, muszę zaraz kupić opony jeszcze... Wybór padł na Juicy 3, jutro zamówię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wafel Napisano 4 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2010 2x Avid BB7 + klamki Avid SD7 i masz świetnie hamujący sprzęt sprzęt, bezawaryjny, bezproblemowy i z regulacją siły hamowania przy klamkach za 430 zł wszystko (bez przesyłki) Sam zamierzam w niedalekiej przyszłości zakupić taki zestaw. Ale wybór należy do Ciebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawliko Napisano 4 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 4 Lipca 2010 już nie mieszaj mi w głowie, proszę i tak mam już grubo pomyślałem że zaryzykuję i wezmę te J3, na pewno nie będzie niewiadomo jak źle Najwyżej na przyszły sezon zmienię na jakieś lepsze hydrauliki. Dziękuję wszystkim za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amoniak Napisano 4 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2010 Mój syn miał J3 i... dość szybko z nich zrezygnował. Niechlujność montażu to jest to na co cierpi ten model. W zasadzie zaraz po zakupie powinieneś je rozebrać i dobrze zmontować gdzieniegdzie traktując papierem ściernym. Potem ponownie zalać i odpowietrzyć BTW pierwsze klocki dość szybko się zużywają, następne kup półmetaliczne. Imo budżetowy najniższy model Avida, który cierpi właśnie na budżetowość. Jest dość skuteczny pod warunkiem że zrobisz to o czym pisałem wcześniej. J5 imo warto, nie będziesz miał problemów co z J3. J3 to loteria, możesz trafić na ideał albo na kanał jak mój syn. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawliko Napisano 4 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 4 Lipca 2010 jakoś nie widzi mi się rozbieranie hebli od razu po zakupie... ;p założymy i zobaczymy jak się będa sprawować po dotarciu. Amoniak, następne klocki na pewno półmetaliczne będą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.