Skocz do zawartości

[vki vs tarcze vs hydra]

Pawliko

Rekomendowane odpowiedzi

w takim razie tektro odpada.

Tarcze zmienić na jakie? Po dokupieniu klamek do bb5 i bb7 wychodzi mi juz 420zl z wysylkami, do tego jeszcze tarcze dokupic? Za 440 mam pelen komplet J3

chyba że to... http://allegro.pl/item1089675528_hamulce_tarczowe_avid_juicy_5_160mm_przod_tyl.html

byłoby lepsze od J3? :) kawałeczek mógłbym zalicytować... :)

tylko czy 160mm z przodu da sobie radę z moją wagą?

....

chyba że to... http://allegro.pl/item1089675528_hamulce_tarczowe_avid_juicy_5_160mm_przod_tyl.html

byłoby lepsze od J3? :P kawałeczek mógłbym zalicytować... :)

tylko czy 160mm z przodu da sobie radę z moją wagą?

Licytuj :) na pewno lepsze od J3, a jeżeli rower nie będzie widział gór to na pewno 160mm/160mm da radę.

do gór mam bagatela cała Polskę (mieszkam koło Kołobrzegu :) ) a na wakacje roweru nie biorę nigdy. Chodzi o to że ważę 90-100kg i nie chcę niedługo zmieniać tarczy z przodu, bo ta może byc za mała... chyba że się mylę :P

ze zdjęć w aukcji idzie jakoś wywnioskować stan? :P nie znam się na tym jeszcze tak dobrze... :)

Ja jeżdzę po lesie, gdzie wzniesienia mam (kotlina sandomierska), waże 84kg i mam zestaw 160/160 i daje on radę, jaki masz amortyzator w rowerze? model/marka

P.S. jeżeli ważysz tak jak piszesz rzeczywiście 185mm mogło by być dobrą opcją.

mój amortyzator RST LAUNCH T8... :)

wolałbym jednak 185mm mieć. Do tego trochę boję się używanych hebli... coś będzie nie tak i będe się tylko wk*** i żałował, że nowych J3 nie kupiłem, a i mniej by mnie kosztowały

mój amortyzator RST LAUNCH T8... :)

wolałbym jednak 185mm mieć. Do tego trochę boję się używanych hebli... coś będzie nie tak i będe się tylko wk*** i żałował, że nowych J3 nie kupiłem, a i mniej by mnie kosztowały

Ale w aukcji pisze ze zdemontowane z roweru i ich stan to Nowe. Sprawdziłem i dla twojego amortyzatora nie zaleca się tarczy większej jak 180mm, wieć 185mm nie polecam montować bo szybko go wykończysz.

J3 a J5 nie są tak bardzo zbliżone, na pewno w J5 jest lepsza jakość wykonania.

ale 160mm będzie za małe do mojej wagi :P wolę zabić amortyzator niż siebie :) i tak jest gówno wart

będę licytował te J5, najwyżej za jakiś czas dokupię sobie jakąś tarczę 185mm.

Afly, masz u mnie kratę Heinekena :)

-----------------

jednak nie będę licytował... ehh ta zmienność ^^ :D nie będę miał tyle kasy, licytacja do 500 pewnie dojdzie, muszę zaraz kupić opony jeszcze...

Wybór padł na Juicy 3, jutro zamówię :P

już nie mieszaj mi w głowie, proszę :) i tak mam już grubo :P

pomyślałem że zaryzykuję i wezmę te J3, na pewno nie będzie niewiadomo jak źle :) Najwyżej na przyszły sezon zmienię na jakieś lepsze hydrauliki.

Dziękuję wszystkim za pomoc :)

Mój syn miał J3 i... dość szybko z nich zrezygnował. Niechlujność montażu to jest to na co cierpi ten model.

W zasadzie zaraz po zakupie powinieneś je rozebrać i dobrze zmontować gdzieniegdzie traktując papierem ściernym. Potem ponownie zalać i odpowietrzyć

BTW pierwsze klocki dość szybko się zużywają, następne kup półmetaliczne.

Imo budżetowy najniższy model Avida, który cierpi właśnie na budżetowość. Jest dość skuteczny pod warunkiem że zrobisz to o czym pisałem wcześniej.

J5 imo warto, nie będziesz miał problemów co z J3. J3 to loteria, możesz trafić na ideał albo na kanał jak mój syn.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...