rafaleon Napisano 2 Lipca 2010 Napisano 2 Lipca 2010 Kupiłem dwie opony typu slick 26 x 1.25 (Maxxis Detonator i jakiś Geax Street Runner [w promocji w decathlonie za 29zł]) które powinno dać się napompować do 100 psi (napis z boku opony), jakież było moje zdziwienie gdy jedynie co udało mi się do nich wcisnąć to po ciężkich próbach max 70 psi. Na początku myślałem że to winna kompresora na stacji, ale sytuacja powtórzyła się na kilku innych. W czym może leżeć problem?
Czajnik Napisano 2 Lipca 2010 Napisano 2 Lipca 2010 pewnie w kompresorach na stacjach, rzadko który potrafi nabić do prawie 7 barów, takjak piszesz 70 psi to prawie 5 barów i to taki standard dla zwykłych eksploatowanych kompresorów
Szogun123 Napisano 2 Lipca 2010 Napisano 2 Lipca 2010 Idź do mechanika samochodowego, napompuje ci kompresorem ile chcesz. Te na stacjach zazwyczaj nie są przystosowane do dużego ciśnienia.
Czajnik Napisano 2 Lipca 2010 Napisano 2 Lipca 2010 mechanik nie każdy ma kompresor ale pierwszy lepszy zakład wulkanizacyjny nabije ci nawet do 10 barów
GdyniaBiker Napisano 2 Lipca 2010 Napisano 2 Lipca 2010 Te 100psi, to jest minimum dla opony? Swoją drogą radzę pilnować mechanika, bo moje doświadczenia mówią, że źle ułożona dętka + szybkie pompowanie + duże ciśnienie = wielkie bum I tym razem nie powstanie wszechświat, ani chocapic.
Czajnik Napisano 2 Lipca 2010 Napisano 2 Lipca 2010 raczej maximum która opona potrafi wytrzymać prawie 7 atmosfer
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.