kaarth Napisano 2 Lipca 2010 Napisano 2 Lipca 2010 Witam wszystkich serdecznie! Otóż jeżdżę na takim rowerku (zdjęcie niżej), kupionym za własne pieniądze. Oczywiście w miarę możliwości dokładam do niego jak najwięcej, ciągle coś zmieniam. Teraz przyszła kolej na amortyzator i chciałem zaczerpnąć porady czy kupić Amortyzator Rock Shox'a Dart 2 czy poczekać jeszcze trochę, uzbierać kasę i kupić Rock Shox'a Dart 3? A może polecacie jakieś inne dobre, dostępne amortyzatory? Będę wdzięczny za wszystkie porady i odpowiedzi w tym wątku. Pozdrawiam Damian!
Mod Team michuuu Napisano 2 Lipca 2010 Mod Team Napisano 2 Lipca 2010 Dozbierać ale nie do Darta .Uważam że w tym modelu RS stosunek cena/jakość nie jest najlepszy. Pomyśl o jakimś powietrznym, jeżeli budżet ograniczony to może raidon, jeżeli trochę więcej to epicon. Kwestia dobry/niedobry to wysokość półki do której sięgniesz finansowo. Raidon za około 400,- do jednych padlina dla wielu marzenie.
kaarth Napisano 2 Lipca 2010 Autor Napisano 2 Lipca 2010 jeżeli budżet ograniczony Jeśli chodzi o budżet to na dzień dzisiejszy tak z 600zł~ mogę przeznaczyć. Dlatego nie wiem, czy rozglądać się w takim przedziale czy jeszcze dozbierać i skusić się na coś z wyższej półki? Co radzicie?
czaro1989 Napisano 2 Lipca 2010 Napisano 2 Lipca 2010 ja bym za tę cenę proponował Torę od Rock Shox'a. Tu jest on w promocji w wersji kompatybilnej z tarczówkami. Epicona też za 600 zł znajdziesz http://www.bike-center.pl/index.php?p2096,rock-shox-tora-289-disc a Darty to raczej cieniasy... w zimę na mrozie moja trójka zamarza i nie trzeba go blokować manetką jak chcesz go zablokować
moojmisiu Napisano 3 Lipca 2010 Napisano 3 Lipca 2010 Ta Tora z linku to taki dart z grubszymi goleniami - imo nie warto się w to pchać. W tej cenie albo jakieś SoloAir, może jakaś z demontażu i z MotionControl się trafi. A jak nie, to Epicon
Schwefel Napisano 3 Lipca 2010 Napisano 3 Lipca 2010 ja bym za tę cenę proponował Torę od Rock Shox'a. Tu jest on w promocji w wersji kompatybilnej z tarczówkami. Epicona też za 600 zł znajdziesz http://www.bike-cent...index.php?p2096,rock-shox-tora-289-disc a Darty to raczej cieniasy... w zimę na mrozie moja trójka zamarza i nie trzeba go blokować manetką jak chcesz go zablokować Zamienił stryjek siekierkę na kijek Ten sam tłumik, podobna waga a Dart może być nawet czulszy bo ma mniejsze golenie. Tora tak ale tylko 318 z tłumikiem MC i SA.
wiktorsj Napisano 7 Lipca 2010 Napisano 7 Lipca 2010 zdecydowanie odradzam Ci darty i generalnie tańsze wersje tory... dosc kiepsko znoszą zmiany temperatur, darty to tak naprawde ładniejsze XCM od suntura... Dobre opinie zbierają Epicony z zeszłego roku- miałem okazje uzywać chwile i byłem zaskoczony jakością wykonania i tym jak sobie to radziło nawet z małym nierównościami. Ale jak dobrze poszukasz np na niemieckim Ebayu to mozesz znaleźć np R7 za dobre pieniądze jeżdzonego po mieście przez sezon albo tego typu okazje a to już amorek który prócz tego że lekutki to do tego genialnie można sobie go do siebie dostosować, nie oceniony w terenie, a w mieście dzięki naprawde dobrej regulacji twardości można na nim polegać- to bym Ci polecał
kaarth Napisano 7 Lipca 2010 Autor Napisano 7 Lipca 2010 Dzięki wielkie za porady! Faktycznie z dartami dałem sobie spokój. Mam kilka amortyzatorów na oku, mam nadzieję że pod koniec wakacji uda mi się jakiś z nich nabyć.
ttomii88 Napisano 7 Lipca 2010 Napisano 7 Lipca 2010 Tore omijaj szerokim lukiem. Proponuje popatrzec za jakims starszym RS Sid..
kaarth Napisano 8 Lipca 2010 Autor Napisano 8 Lipca 2010 Zdecydowałem się na Rock Shox'a Recon Race Solo Air.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.