dper15 Napisano 2 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2010 Witam !! W rowerze rozwaliła się manetka od tylnej przerzutki tak jak na zdjęciu.Manetka to Shimano i przerzutka również. Mam w 2 rowerze sprawne manetki ale firmy SRAM MAX. I teraz pytanie czy bd pasowały do siebie ?? A i w jakiej cenie mogę kupić taką manetkę ?? Może być zwykła, bo zaawansowanej nie potrzebuje . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZeroCool Napisano 2 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2010 Jeśli ten twój sram max jest na tyle samo biegów co poprzednia manetka to będzie kompatybilny z przerzutką shimano Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dper15 Napisano 2 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 2 Lipca 2010 Tak jest na 7 biegów. A orientujesz się w jakich cenach są manetki ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 2 Lipca 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Lipca 2010 Jeśli ten twój sram max jest na tyle samo biegów co poprzednia manetka to będzie kompatybilny z przerzutką shimano eee, jeśli nie wiesz to nie pisz, bo to co napisałeś to nieprawda. Manetka SRAM działa w systemie 1:1 (czyli odległość o jaką przesuniesz linkę jest taka sama jak odległość o którą ruszy się przerzutka) a Shimano w systemie 2:1, więc raczej średnio to zadziała :x I po 2. nawet jeśli masz przerzutkę obsługującą 7 biegów i założysz manetkę na 8 biegów to taki system również powinien działać, tylko na manetce nie bedziesz mogl uzywac największego lub najmniejszego biegu bo łańcuch spadnie :] http://www.allegro.pl/item1092848781_revo_shift_shimano_sl_rs43_3_7_biegowe.html 50zł na allegro, pewnie można jeszcze jakieś tańsze dorwać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin_ostrów Napisano 2 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2010 safian , po pierwsze sram robi manetki 1:1 jak i 2:1. Wygląda na to że kolega ma sram MRX a nie MAX. MRX jest kompatybilny z Shimano , jak zresztą wszystkie manetki srama oznaczone literowo a nie cyfrowo po drugie , nie po to są śruby L i H w przerzutkach żeby łańcuch spadał . Ograniczasz wychylenie przerzutki i wszystko gra M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dper15 Napisano 2 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 2 Lipca 2010 No ale jeśli kupię manetki to jak linkę na nich zamontować ?? Jak mi się rozsypie jak Shimano to również nowej nie złożę Manetka SRAM trochę nie pasuje bo w starym tylna przerzutka to manetka po prawej stronie a w nowym jest z lewej . A może moglibyście mi powiedzieć jak taką manetkę złożyć. Bo tak jak na obrazku to tak jest ona rozsypana. I czy znacie sposób jak założyć osłonę na linkę bo mi się cały czas zawija na końcach i nałożyć nie mogę. I czy jak bym złożył już tą manetkę to czy można do tego kupić nową linkę. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.