Gość Napisano 2 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2010 Witam! Posiadam bardzo stary rower z przerzutkami Shimano (zwykłe, najprostsze), w mechanizmie, który reguluje ustawienie tylne przerzutki są 2 śrubki, którymi próbwałem wyregulować je aby każda była dostępna z manetki. Niestety jak je wkręce lub wykręce troche, to albo mam biegi 1,2,3,4 (największe zębatki) albo wszystkie ale największej zębatce spada łańcuch na oś. Czy ktoś może mi pomóc jak to wyregulować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 2 Lipca 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Lipca 2010 Domniemam ze nie jest to positron wiec to by było tak: Te dwie srubeczki sa od wychylen wózka. Oznaczone H i L i jedna Od wychylenia max w góre a druga w dół. Jezeli lancuch spada treby przykrecic srubke tak aby juz tego nie robił. A jezeli jest przerzutka rozregulowana to w miejscu gdzie opiera sie pancerz jest trzecia sruba baryłkowa do regulacji aktualnego położenia wózka i ona decyduje o precyzji (nie licząc samych manetek) działania układu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miecho87 Napisano 2 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2010 A FAQ czytałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.