Skocz do zawartości

Szlaki rowerowe w okolicy Krakowa

maniek0706

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich forumowiczów,

Chciałbym się dowiedzieć gdzie w okolicach Krakowa można pojeździć ciekawymi szlakami rowerem MTB. Interesują mnie trasy nieasfaltowe. Bardzo proszę o podanie kilku propozycji. W Krakowie mieszkam od niedawna i dlatego nie wiem gdzie tu można fajnie pojeździć

pozdrawiam

• 2 tygodnie później...

Witam, temat co prawda założony dwa tygodnie temu ale może ktoś jeszcze zagląda więc postaram sie coś pomóc :D

Na wstępie powiem że sama wycieczka po Krakowie jest świetna sprawą, np. po bulwarach wiślanych lub rynek-kazimierz (dla chętnych można pozwiedzać, pooglądać co nieco :) )

Mogę polecić również trase Kraków-Tyniec (około 30km w obie strony), jedzie sie cały czas po alejce tylko dla pieszych/rowerzystów (z moich obserwacji tych 2 zdecydowanie więcej), bardzo przyjemna trasa, gorąco polecam na swobodną wycieczke.

W weekendy bardzo fajna wyprawa dla chcących odpocząć od miasta to wybranie sie do Ojcowa. Dużo tras przebiega przez las lecz dla miłośników dróg asfaltowych też nic nie zabraknie. Bardzo fajne krajobrazy przy czym możliwość zwiedzenia np. Jaskini Łokietka, Pieskowej Skały oraz zobaczenia słynnej Maczugi Herkulesa (przy czym nie wiem czy pozwolą wam wejść na zamek z rowerem)

To na razie tyle, możesz wpisać w google mapa tras rowerowych w krakowie (coś w tym stylu) na pewno coś znajdziesz dla siebie :)

Pozdrawiam, mam nadzieje że komuś pomogłem :yes:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...