klops1995 Napisano 1 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 Witam Mój rower to "kross fr 2", przerzutka tylna SHIMANO TURNEY. Problem polega na tym ze, gdy przestaje pedałować lub gdy pedałuję do tylu to łańcuch tak jakby się blokuje, tylne zębatki się kręcą razem z kołem, łańcuch się luzuje.Ktoś wie o co możne chodzić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robkellys Napisano 1 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 Przyczyna może być prozaiczna. Męczyłem się tak cały dzień na przejażdżce, a później okazało się że plastikowa osłona za kasetą, pewnie od jakichś gałęzi, wypięła się, i zablokowała między szprychami a kasetą. W związku z tym kaseta pracowała razem z kołem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rastatajm Napisano 2 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2010 W mniej optymistycznym przypadku padł bębenek w piaście - zacina się i zaciąga łańcuch. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 2 Lipca 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Lipca 2010 Padł nie padł ale mogły sie zapadki poskleiały np. bo za duzo smaru jest. Trzeba by było rozebrać. Było na forumie trzeba tylko poszukać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.