raceteam Napisano 1 Lipca 2010 Napisano 1 Lipca 2010 Witam, chciałem was się poradzić co myślicie o amorku sr duro z 2005-2006 roku? Czy będzie dobry do skakania takie nie wielkie skoki, 1m, 1,5m, ważę 65kg(początkujący). Dodam że mogę mieć takiego za 180zł- nowego. Czy opłaca się? Jeszcze powiem że moja rama to Ballistic x-light 14', będę ze sobą współgrały te dwie rzeczy?(chodzi mi głównie o wytrzymałość główki) Z góry dzięki za odp.
enduroriderPL Napisano 2 Lipca 2010 Napisano 2 Lipca 2010 Za 180, o ile jest fabrycznie nowy to całkiem dobra propozycja. Nie jest ten wideł wybitny w żadnej kategorii ale na początek będzie oki moim zdaniem
Artursx1 Napisano 2 Lipca 2010 Napisano 2 Lipca 2010 Starsze Duro miały jeszcze nieprzeprojektowane golenie dolne , przez co częściej pękały . Duro jest dość łamliwym widelcem , i nie raz pęka w najmniej oczekiwanych momentach . Za 180 zł można powiedzieć że się opłaca , trochę pogrzebać w nim i polepszy się praca .
raceteam Napisano 5 Lipca 2010 Autor Napisano 5 Lipca 2010 a może na moją wage lepszy bedzie RST launch?
enduroriderPL Napisano 6 Lipca 2010 Napisano 6 Lipca 2010 raceteam a sprawdzałeś czy nie jest twardszy od przeciętnego duro? Nie dam sobie za to reki uciąć, ale wydaje mi sie że on jest naprawdę twardy.
raceteam Napisano 6 Lipca 2010 Autor Napisano 6 Lipca 2010 aha, i tak już zdecydowałem się na duro, tylko że djd z 2009. I jeśli ktos mógł by mi powiedzieć, czy ten duro 130mm będzie pasował do mojej ramy Ballistic x-light? a co myslicie o marzocchi exr supra 120mm? ten marzocchi będzie lepszy od duro?
Artursx1 Napisano 6 Lipca 2010 Napisano 6 Lipca 2010 Będzie lepszy na pewno pod względem pracy . Ale nie jest to widelec przeznaczony do "skakania" więc może się złamać , lub szybko zniszczyć .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.