Skocz do zawartości

[amortyzator] Duro

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, chciałem was się poradzić co myślicie o amorku sr duro z 2005-2006 roku? Czy będzie dobry do skakania takie nie wielkie skoki, 1m, 1,5m, ważę 65kg(początkujący). Dodam że mogę mieć takiego za 180zł- nowego. Czy opłaca się? Jeszcze powiem że moja rama to Ballistic x-light 14', będę ze sobą współgrały te dwie rzeczy?(chodzi mi głównie o wytrzymałość główki) Z góry dzięki za odp.

Napisano

Starsze Duro miały jeszcze nieprzeprojektowane golenie dolne , przez co częściej pękały . Duro jest dość łamliwym widelcem , i nie raz pęka w najmniej oczekiwanych momentach . Za 180 zł można powiedzieć że się opłaca , trochę pogrzebać w nim i polepszy się praca .

Napisano

aha, i tak już zdecydowałem się na duro, tylko że djd z 2009. I jeśli ktos mógł by mi powiedzieć, czy ten duro 130mm będzie pasował do mojej ramy Ballistic x-light?

a co myslicie o marzocchi exr supra 120mm?

ten marzocchi będzie lepszy od duro?

Napisano

Będzie lepszy na pewno pod względem pracy . Ale nie jest to widelec przeznaczony do "skakania" więc może się złamać , lub szybko zniszczyć .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...