SSparrow Napisano 1 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 Witam. Mam problem bo chcemy w rodzinie kupić 2 rowery właśnie tak po 600/800 zł. Nie szukamy jakiś bajerów Po prostu ma jeździć do przodu i być technicznie niczego sobie jak za tą cenę. Może być nawet używany i teraz pytanie: 1) Jak nowy, to z jakiej firmy? Wiem że Gianta albo Authora w tej cenie nie znajde ale może są jakieś inne marki które sa powiedzmy dobre, może nie tak jak tamte wymienione wcześniej ale mniej znane i warto z nich skorzystać. 2) Jak używany to co znajde w tej cenie? Wiem że to może trochę takie naiwne pytania, ale naprawde nie znam sie na rowerach a że jest to forum rowerowe to może ktos będzie miał jakieś pojęcie na temat rowerów w tych przedziałach cenowych. 3) Mam 190 cm wzrostu, ilo calowy rower powinienem kupić? czy dla dorosłych w sumie jest jakiś jeden uniwersalny i potem chodzi tylko o regulacje siedzenia? No i tyle. Bardzo był bym zadowolony z waszych rad i o nie prosze bo z małżonką i dziećmi chcemy jechać na wakacje a brakuje nam właśnie tych 2 rowerów. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NitroS Napisano 1 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 Ja ci mogę odpowiedzieć na jedno pytanie: Jaki? Ja bym brał Kross'a Hexagon v3. Nie ma jakiejś "torpedy" na osprzęcie jeździ do przodu. Tylko niestety się szybko osprzęt zużywa prznajmniej u mnie. Pozdrower NitroS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chaosek Napisano 1 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 Ja polcam od siebi gdyż kiedyś byłem posiadaczem Meridy Kalahari (tutaj jest tego sporo modeli), lub Giant Boulder najlepiej poszuać sobi tgo na allegro na pewno coś znajdziesz i to w twoim przedziale cenowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SSparrow Napisano 1 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 hmm ok. No szukam tak na allegro ale w sumie najważniejsza sprawa... mam 190 cm wzrostu więc jak możecie powiedzcie jakie calowy rower dla siebie mam kupić. Bo to chodzi jedynie o koła czy automatycznie czym większe koła to większa rama? I czy rama też ma jakies swoje cale czy tez inny podobny wymiar? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chaosek Napisano 3 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2010 koła to raczej a nawet na pewno 26cali ,a rama wg mnie dla 190cm to 21 albo 22 cale.Ale i tak najepierw najlepiej się przymierzyć na rowerze znajomego czy choćby w jakimś rowerowym sklepie do takiej ramy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.