Skocz do zawartości

[modernizacja] kross heksagon v4 '07

fmichal

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

W najbliższym czasie muszę wymienić w swoim rowerze całe koła, kompletny napęd i najprawdopodobniej przerzutkę tył. I tu pojawia się moje pytanie: czy przy budżecie, załóżmy, ok 700-800 zł lepiej było by mi modernizować ten rower, czy może dołożyć troche i kupić np. krossa level a2? Zastanawiam się czy taka modernizacja ma sens w przypadku mojego roweru. Jeśli lepsza jest modernizacja to jakie konkretnie części kupić?

pozdrawiam

fmichal

Napisano

Jeżeli masz fundusze, to dołożyłbym do Kross Level A2 2009, dlaczego? Dostajesz lepszą ramę (mam obydwie, więc wiem co pisze), a więc w przyszłośći ponosisz koszty tylko elementów które będą się zużywać, rama od A2 2009 będzie dobra do dalszej rozbudowy. Natomiast jest druga opcja, kupujesz dobre koła za 500zł, kasete za 50zł, 2x łańcuch 80zł, przerzutka tył to już według uznania alivio 70zł/slx 130zł, pewnie do tego korba (Deore 200zł / chyba że pozostajesz przy kwadracie to może jakaś alivio 100zł + ewentualnie suport 35zł lub przejście na octalink co bym polecał bardziej od kwadratu korba 105zł + suport 37zł), więc to już kupisz znacznie lepszy sprzęt od fabrycznego, i idąc tym tropem z czasem wymienić amortyzator ramę itp.

Osobiście brałbym A2 2009 a ten obecny sprzedał albo zrobił zimówkę, jeżeli jeździsz w tej porze roku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...