Specjal Napisano 1 Lipca 2010 Napisano 1 Lipca 2010 Już od pewnego czasu zastanawiam się nad wyborem nowej kierownicy i sprawa nie jest dla mnie wcale tak oczywista jak mi się na początku wydawało. Otóż jestem zdecydowany na 100% na kierownicę giętą - tu nie ma wątpliwości. Z kolei problemów nastręczają mi trzy rzeczy: 1) Jak z montażem rogów? Słyszałem, że w niektórych kierownicach nie ma możliwości ich zamontowania. Jak to sprawdzić? Sprawa jest o tyle dla mnie frapująca, iż kierę będę kupował raczej przez neta. 2) Jak wygląda sprawa z cięciem karbonu? Mam z jedną czy dwie kierownice karbonowe i pytanie czy można je skracać tak samo jak zwykłe kierownice aluminiowe? Nie osłabię w ten sposób włókien materiału? 3) Czy do każdego mostka (oczywiście o odpowiedniej średnicy) będzie można zamocować karbonową kierownicę? Też coś słyszałem, że do montażu kierownic karbonowych trzeba używać specjalnych mostków, ale nie jestem pewien.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.