Mikan Napisano 30 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Planujemy z kumpel wyjazd do Czech w ten piątek. Mam parę pytań w związku z tym. -Czy szlaki po stronie czeskie oznaczone 1A i szlak Śnieżka - Pec są dobrze oznaczone? -Czy w Karpaczu ew. Jeleniej Górze można zaopatrzyć się w mapy ze szlakami po stronie czeskiej? -Ile zajmuje wjazd na śnieżkę w wersji dla przeciętnie wytrenowanego maratończyka? -Proszę o polecenie jakiegoś taniego noclegu w Szpindlerowym Młynie i Harrachovie (tak do 30zł) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomash Napisano 30 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Na część pytań mogę odpowiedzieć. Na Śnieżkę wjazd od Pecu jest dobrze oznaczony (generalnie z tego co pamiętam to Czesi wszystkie szlaki mają dobrze oznakowane i utrzymane). Droga aż do Różowej Góry (tam jest stacja wyciągu) jest asfaltowa i dość łatwa do przejechania. Dalej są ładnie ułożone i zabetonowane kamienie, jednak 2 km przed śnieżką jest zakaz i na szczyt rowerem jazdy nie ma. Ile zajmuje wjazd to ci nie powiem bo moja ostatnia wizyta tam była dość dawno i po prostu tego nie pamiętam. Jeśli chodzi o mapy to w Karpaczu powinieneś takowe dostać bez problemu, ale nie wiem, czy będą to konkretnie mapy tylko ze szlakami rowerowymi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.