Skocz do zawartości

[Wyjazd] do Czech

Mikan

Rekomendowane odpowiedzi

Planujemy z kumpel wyjazd do Czech w ten piątek. Mam parę pytań w związku z tym.

-Czy szlaki po stronie czeskie oznaczone 1A i szlak Śnieżka - Pec są dobrze oznaczone?

-Czy w Karpaczu ew. Jeleniej Górze można zaopatrzyć się w mapy ze szlakami po stronie czeskiej?

-Ile zajmuje wjazd na śnieżkę w wersji dla przeciętnie wytrenowanego maratończyka? ;)

-Proszę o polecenie jakiegoś taniego noclegu w Szpindlerowym Młynie i Harrachovie (tak do 30zł)

Na część pytań mogę odpowiedzieć. Na Śnieżkę wjazd od Pecu jest dobrze oznaczony (generalnie z tego co pamiętam to Czesi wszystkie szlaki mają dobrze oznakowane i utrzymane). Droga aż do Różowej Góry (tam jest stacja wyciągu) jest asfaltowa i dość łatwa do przejechania. Dalej są ładnie ułożone i zabetonowane kamienie, jednak 2 km przed śnieżką jest zakaz i na szczyt rowerem jazdy nie ma. Ile zajmuje wjazd to ci nie powiem bo moja ostatnia wizyta tam była dość dawno i po prostu tego nie pamiętam. Jeśli chodzi o mapy to w Karpaczu powinieneś takowe dostać bez problemu, ale nie wiem, czy będą to konkretnie mapy tylko ze szlakami rowerowymi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...