Artursx1 Napisano 30 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Witam . Kupiłem ostatnio hamulec na przód Magura Louise FR , z tarczą 203 i adapterem IS-IS 203 przód . Mam 66 z mocowaniem IS oraz adapter IS . Hamulec założyłem , niby wszystko dobrze - ALE , kiedy dokręca adapter w 66 hamulec wygina tarcze w lewo bo się za mocno przesuwa że blokuje koło . Pierwszy raz zakładam taki hamulec , ale raczej jest dobrze założony . Niech ktoś bardziej doświadczony zerknie i może ktoś powie w czym problem . Fotki : http://img594.imageshack.us/gal.php?g=zdjcie0331w.jpg Na 2 zdjęciu widać , że hamulec jest dobrze ustawiony , a czerwona kreska pokazuje niedokręconą śrubę ( po dokręceniu hamulec się o tyle przesuwa w lewo ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ugupu Napisano 30 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Witaj, Spróbuj odwrócić adapter tymi "schodkami" i napisami do wewnątrz. Ogólnie pokombinuj ustawieniem adaptera. Jest on właściwy więc musi pasować. Na spokojnie, dasz radę. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artursx1 Napisano 30 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Próbowałem już na każdy sposób , niestety nic nie pomaga . Adapter na 100% dobry . Dalej ma ktoś jakieś rady ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miecho87 Napisano 1 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 Hehe... Marzocchi i oś QR20. Musisz mieć specjalny adapter do MZ z QR20, albo 5 mm podkładek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.