Skocz do zawartości

[Amortyzator] Rock Shox Tora - potrzebne bebechy!

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam Torę 302 Coil 100mm, ale chciałbym wycisnąć z niej więcej skoku. Może ktoś z Was posiada cały wkład U-Turn (sprężyna z prowadnicą, korkiem i pokrętłem) ewentualnie cały cardridge Solo Air (cardridge, korek z wentylem itd..) ale od 318 bo w niej można wyciągnąć ponad 100mm, 302 Solo Air takiej możliwości nie posiada.

Jeszcze sprostowanie do U-Turna, sprężyna najlepiej niebieska bo ważę +/- 75 kg.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Nie łódź się że ktokolwiek ci coś takiego w ogóle sprzeda nie mówiąc o daniu za free.

RS Tora to wcale nie taki zły amortyzator i wielu ludzi gdy ma go na zbyciu, sprzedaje go.

Raczej nikt go nie rozkręca po to aby komuś tam dać kilka części, jest to porostu marnotrawstwo.

Jedynym wyjściem dla ciebie jakie widzę jest kupno nowego amora, powiedzmy że jak chcesz coś lepszego,

to polecam ci RS Revelation.

Napisano

Oczywiście chciałbym zakupić owe części, bądźmy poważni :) A jeżeli chodzi o same części to np na allegro jest to co mnie interesuje, ale tam ma gość wystawioną całą Tore 318 z pękniętym boosterem. Ja natomiast potrzebuje same wnętrzności. Poza tym ponad 150 zł za tłumik i sprężynę i to jeszcze używane nie dam. Cały sztuciec kosztuje koło 600 zł. A lepszego sprzętu póki co nie potrzebuję. Chciałem po prostu poprawić pracę i zwiększyć skok w swoim amorku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.