marekgda Napisano 30 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Witam Być może stanę przed możliwością wymiany przedniego amortyzatora. Ale zanim to nastąpi chciałbym zorientować się w takiej sprawie: - "stary" amortyzator ma mocowanie PM - "nowy" amortyzator ma mocowanie IS [international Standard] I poszukuję adaptera IS/PM [przód] do Tektro Auriga Comp. W sklepie fachowcy zaczęli coś kręcić. Może ktoś z forumowiczów też miał taki problem. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ugupu Napisano 30 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Witaj, Zwykły adapter IS/PM odpowiedni do wielkości tarczy której używasz. Nie rozumiem o co więc chodziło fachowcom. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miecho87 Napisano 30 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Dokładnie jeśli hamulec ma mocowanie PM, a wideł IS to takich adapterów jest całe allegro we wszystkich dostępnych rozmiarach. Gdyby było odwrotnie to najmniejsza tarcza musiałaby być 180 mm i ogólnie ciężko dostać takie adaptery. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekgda Napisano 30 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Fachowcy sugerowali, że adapter musi być kompatybilny z danym zaciskiem hamulca tzn. do Tektro -> Tektro, do Shimano -> Shimano, do Hayesa -> Hayes. Tak sobie myślę, że chodziło im o dopasowanie do kształtu zacisku [jedne są pękate, inne długie i wąskie] co potem miałoby związek z właściwą pozycją zacisku w stosunku do tarczy hamulcowej. A że w sprawie adapterów IS/PM nie wiedziałem nic postanowiłem zapytać się ludzi w temacie obytych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ugupu Napisano 30 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Fachowcy sugerowali, że adapter musi być kompatybilny z danym zaciskiem hamulca tzn. do Tektro -> Tektro, do Shimano -> Shimano, do Hayesa -> Hayes. Tak sobie myślę, że chodziło im o dopasowanie do kształtu zacisku [jedne są pękate, inne długie i wąskie] co potem miałoby związek z właściwą pozycją zacisku w stosunku do tarczy hamulcowej. A że w sprawie adapterów IS/PM nie wiedziałem nic postanowiłem zapytać się ludzi w temacie obytych. W niektórych przypadkach to prawda. Ale nie w tym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.