marekgda Napisano 30 Czerwca 2010 Napisano 30 Czerwca 2010 Witam Być może stanę przed możliwością wymiany przedniego amortyzatora. Ale zanim to nastąpi chciałbym zorientować się w takiej sprawie: - "stary" amortyzator ma mocowanie PM - "nowy" amortyzator ma mocowanie IS [international Standard] I poszukuję adaptera IS/PM [przód] do Tektro Auriga Comp. W sklepie fachowcy zaczęli coś kręcić. Może ktoś z forumowiczów też miał taki problem. Pozdrawiam
ugupu Napisano 30 Czerwca 2010 Napisano 30 Czerwca 2010 Witaj, Zwykły adapter IS/PM odpowiedni do wielkości tarczy której używasz. Nie rozumiem o co więc chodziło fachowcom. Pozdrawiam
Miecho87 Napisano 30 Czerwca 2010 Napisano 30 Czerwca 2010 Dokładnie jeśli hamulec ma mocowanie PM, a wideł IS to takich adapterów jest całe allegro we wszystkich dostępnych rozmiarach. Gdyby było odwrotnie to najmniejsza tarcza musiałaby być 180 mm i ogólnie ciężko dostać takie adaptery.
marekgda Napisano 30 Czerwca 2010 Autor Napisano 30 Czerwca 2010 Fachowcy sugerowali, że adapter musi być kompatybilny z danym zaciskiem hamulca tzn. do Tektro -> Tektro, do Shimano -> Shimano, do Hayesa -> Hayes. Tak sobie myślę, że chodziło im o dopasowanie do kształtu zacisku [jedne są pękate, inne długie i wąskie] co potem miałoby związek z właściwą pozycją zacisku w stosunku do tarczy hamulcowej. A że w sprawie adapterów IS/PM nie wiedziałem nic postanowiłem zapytać się ludzi w temacie obytych.
ugupu Napisano 30 Czerwca 2010 Napisano 30 Czerwca 2010 Fachowcy sugerowali, że adapter musi być kompatybilny z danym zaciskiem hamulca tzn. do Tektro -> Tektro, do Shimano -> Shimano, do Hayesa -> Hayes. Tak sobie myślę, że chodziło im o dopasowanie do kształtu zacisku [jedne są pękate, inne długie i wąskie] co potem miałoby związek z właściwą pozycją zacisku w stosunku do tarczy hamulcowej. A że w sprawie adapterów IS/PM nie wiedziałem nic postanowiłem zapytać się ludzi w temacie obytych. W niektórych przypadkach to prawda. Ale nie w tym.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.