Skocz do zawartości

[hamulec tarczowy] przód - jaki adapter IS/PM pasuje do Tektro Auriga Comp

marekgda

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Być może stanę przed możliwością wymiany przedniego amortyzatora.

Ale zanim to nastąpi chciałbym zorientować się w takiej sprawie:

- "stary" amortyzator ma mocowanie PM

- "nowy" amortyzator ma mocowanie IS [international Standard]

I poszukuję adaptera IS/PM [przód] do Tektro Auriga Comp. W sklepie fachowcy zaczęli coś kręcić.

Może ktoś z forumowiczów też miał taki problem.

Pozdrawiam

Fachowcy sugerowali, że adapter musi być kompatybilny z danym zaciskiem hamulca tzn. do Tektro -> Tektro, do Shimano -> Shimano, do Hayesa -> Hayes. Tak sobie myślę, że chodziło im o dopasowanie do kształtu zacisku [jedne są pękate, inne długie i wąskie] co potem miałoby związek z właściwą pozycją zacisku w stosunku do tarczy hamulcowej.

A że w sprawie adapterów IS/PM nie wiedziałem nic postanowiłem zapytać się ludzi w temacie obytych.

Fachowcy sugerowali, że adapter musi być kompatybilny z danym zaciskiem hamulca tzn. do Tektro -> Tektro, do Shimano -> Shimano, do Hayesa -> Hayes. Tak sobie myślę, że chodziło im o dopasowanie do kształtu zacisku [jedne są pękate, inne długie i wąskie] co potem miałoby związek z właściwą pozycją zacisku w stosunku do tarczy hamulcowej.

A że w sprawie adapterów IS/PM nie wiedziałem nic postanowiłem zapytać się ludzi w temacie obytych.

W niektórych przypadkach to prawda. Ale nie w tym.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...