Skocz do zawartości

[amortyzator przedni] jaki?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć. Mam rower kelly's madman 2005 z amortyzatorem XCP 75. Problem polega na tym, że amortyzator nie blokuje się już, pomimo kręcenia pokrętłem, co bardzo mi przeszkadza. Postanowiłem więc kupić nowy, żeby nie bawić się w naprawianie tego w serwisie. Po pierwsze, co mam zmierzyć żeby pasował? (montaż zlecę jakiemuś serwisowi, mam nadzieję że też takie rzeczy robią). Po drugie, jaki kupić?. Cena-max 500zł.,tylko nowy. Rzadko biorę udział w maratonach, jeżdżę głównie ze znajomymi, czasem w dalekie trasy. Głównie asfalt (70%), czasem teren (30%). W związku z tym na pewno nie chcę amortyzatora za 1000zł., bo w moim wypadku nie jest aż tak drogi potrzebny. Nie chciałbym też brać czegokolwiek od marki sr suntour. Co byście polecili?. Z góry dzięki za odpowiedź na każde z moich pytań.

Ewentualnie do 600zł...

Tu można wyczytać o ramie mojego roweru (mam 17,5), proszę więc o odpowiedź na wszystkie moje pytania. Jaki amortyzator i jak dobrać, co zmierzyć u siebie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...