smierzyn Napisano 30 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 co leprze v-brake czy tarczówki ale na linke nie hydraulika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
intruz Napisano 30 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 To zależy do czego je będziesz używał, w jakim terenie jeździł. Moim zdaniem tanie tarczówki ustępują dobrym V-brake`om. Jak masz zamiar jeździć po górach to odpuść sobie vki bo lubią się przegrzewać (sprawdzone) co może się skończyć nawet rozerwaniem opony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 30 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Wiele zależy od tego jakie hamulce chcemy porównywać. Tanie, niemarkowe hamulce tarczowe będą porównywalne lub gorsze od markowych v-brake, które można kupić taniej. Ponadto mogą pojawić się poważne problemy z zakupem klocków do takich tarczówek. Ale hamulce typu BB5, BB7 to inna półka (cenowa także) i to faktycznie dobrze działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smierzyn Napisano 30 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Pewnie trochę bym po górach jeździł ponieważ na przyszły sezon chciał bym się trochę pobawić w MTB zbieram informacje jaki rowerek sobie kupić i tak dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exist Napisano 30 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 A ile ważysz? Ja ważę 53 kg i moje tańsze Tektro spokojnie mnie zatrzymują. Jednak wymieniłem klocki na Clarksy i jestem bardzo zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smierzyn Napisano 30 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 około 70 kg . chcę całkiem nowy sobie kupic tylko nie wiem jakie hamulce wybrac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wafel Napisano 30 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Ja Ci proponuję Avidy BB7 - 185mm/203mm z przodu i 160mm z tyłu. Powinny cię zatrzymać w każdej sytuacji 203mm tylko gdybyś jeździł po naprawdę ciężkim terenie TU link do aukcji na allegro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ugupu Napisano 30 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 203mm tylko gdybyś jeździł po naprawdę ciężkim terenie TU link do aukcji na allegro Przy jego 70 kilo, tarcze 160mm byłyby wystarczające w zupełności. Skoro go jednak ciągnie w góry lepiej żeby miał 185mm z przodu i 160 z tyłu. Montaż 203mm tylko, jeśli ma odpowiedni amortyzator. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exist Napisano 30 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Albo jakieś lepsze v-brake'i np. Avid SD7. Chociaż te BB7 powinny być okej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kello Napisano 2 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2010 Dobre vłki typu sd7, sramy 9.0 7.0 , xtki z dobrymi miekkimi klockami np czerwonymi clarksa beda hamowac podobnie jak bb7 na oryginalnych metalicznych klockach. Hydraulika w stylu juicy7 bedzie miec wieksza moc i lepsza modulacje. Jak dla mnie to albo vłki albo hydraulika. Mialem bb7, jezdzilem tez na bb5 i mechanikach shimano i roznicy nie ma miedzy nimi a np sramami 7.0. Oczywiscie w mokrym czy blocie lepsze beda tarcze niezaleznie czy mechaniczne czy hydra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.