ukaniex Napisano 29 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 Połowa części pochodzi ze starego roweru na ramie Kross A6, amortyzatorze Manitou R7 '06 oraz kołach DT 370 któregoż to wagi niestety nie znałem jednakże wiem że obecne koła z oponami i dętkami ważą około 2969 natomiast stary zestaw ważył 4100g+ . Rower nie jest najlżejszy jednak mam świadomość jego potencjału do odchudzenia mimo ciężkiej ramy i amortyzatora. Póki co nie mogę sobie pozwolić na zakup np. nowych hamulców (które są wg mnie najsłabszym ogniwem) czy napędu gdyż całość jest sponsorowana wyłącznie przez mój studencki budżet. :-) W najbliższym czasie chciałbym przede wszystkim zakupić pedały, top cap i podkładki (KCNC) oraz zaciski - prawdopodobnie Dartmoor Bolt-ON lub KCNC jeśli trafią się tanie "używki". Mam mały dylemat jakiego koloru śrub, pancerzy użyć... ;-) Mam nadzieję, że w specyfikacji nie pominąłem niczego istotnego. Czekam również na jakieś pomysły na odchudzenie tego, bądź co bądź, klocka. :-) Tekst pozwoliłem sobie skopiować z LB by nie pisać tego samego innymi słowami. Wybaczyć za lenistwo proszę. ;-) Bar Plugs: Setlaz - 6g Brake (Front): Shimano m535 - 311g (śruby, klamki, pancerze) Brake (Rear): Shimano m535 - 334g (śruby, adapter, klamki, pancerze) Cassette: Shimano XT CS-770 - 263g (waga podana z nakrętką) Chain: SHIMANO XT HG-93 - 269g (waga ze spinką 9s) Crankset: Shimano LX FC-M582 - 907g (waga niestety korby z blatami oraz suportem) Derlr (Front): Sram X7 - 176.5g (waga z alu śrubą) Derlr (Rear): Shimano XT RD-M772 - 224.5g (waga z alu śrubą) Fork: Rock Shox Reba Team 2008 - 1608g (waga z bieżniami i gwiazdką, długość sterówki - 19cm) Frame: Giant XtC Team 2002 - 1648g (stery FSA, hak) rozmiar M Grips: Setlaz CrissCross - 48g Handlebar: Race Face NEXT SL 31.8 580mm - 133g Pedals: Accent Lithium - 304g Seat: San Marco SKN - 255g Seatpost: KCNC Pro Lite-9000 31.6/400mm - 217g Seatpost clamp: Accent Lite 34.9 - 24g (śruba stalowa) Shifters [R]: Shimano sl-m770 - 154g (z linką oraz pancerzami, bez TV, alu śruba) Shifters [F]: Shimano sl-m770 - 147g (z linką oraz pancerzami, bez TV, alu śruba) Skewers: Shimano [F]/DT [R] - 121g Spacers: No Name 2szt. - 12g Stem: Smica Light Pro OS 90mm - 104g Tire (Front): Schwalbe Racing Ralph Evo 2.1 - 443g Tire (Rear): Schwalbe Racing Ralph Evo 2.1 - 461g Tubes: Geax UltraLite 2szt. - 278g Wheel Front: DT 4.1d/240s/DT Comp - 823g (waga podana z opaską) Wheel Rear: DT 4.1d/240s/DT Comp - 964g (waga podana z opaską) Misc Option: Top cap: No Name - 16g (ze śrubą) "Pokrywka sterów": FSA - 8g Tarcze hamulcowe i śruby: SM-RT62M 160mm/Shimano + Sram - 314g Neopren: Accent - 21g Adapter [F]: Magura - 19g Śruby adaptera [F]: - 12g Manetka blokady: Pop-lock Rock Shox - 44g [waga orientacyjna z linką oraz pancerzem; nie znam niestety wagi swojego :-() Śruby alu w ramie: No name - 5g Fotka w sumie od 1 dnia nie aktualna gdyż doszła przerzutką bez której to chwilę podróżowałem oraz czerwono-różowe ;-) aluminiowe śrubki których waga jest zawarta w manetkach, przerzutce tylnej i przedniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KosteQ Napisano 30 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Prezentuje się fajnie Zmień tak jak na LB Ci podpowiadali czyli hamulce i pedały, rowerek trochę schudnie oraz zyska na wyglądzie. No i kiedyś kółka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 30 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Hamulce i pedały to nie podlega dyskusji... W najbliższym czasie dojdą rogi. Jeżeli chodzi o koła... z tego zestawu chciałbym piasty zostawić, obręcze ZTR lub FRM + szprychy Revo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KosteQ Napisano 1 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 W sumie piasty masz fajne Co do obręczy to poruszałem już wątek FRMa w moim projekcie oraz w projekcie Wormsa (Spec Epic) ale myślę że u mnie to przez nie szczęsne 28szprych... Szprychy może Sapim Laser? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubek20 Napisano 1 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 No, to prawie to samo co revolution a pare groszy tańsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 1 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 Znalazłem tylko po 4zł/szt. [kolor czarny] więc w cenie Revo, a nawet o 50gr więcej... . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KosteQ Napisano 1 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 Lasery są nieco lżejsze oraz o 59groszy na sztuce tańsze od Revo przy kolorze czarnym. Sapim http://velo.com.pl/produkty/?m=14&pk=%&id=2707 DT http://dtswiss.skleprowerowy.pl/produkty/index/147 Chyba że masz taniej DT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 1 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 Revo tańsze od Laserów, oto dowody. ;-) http://www.sklep.bik...products_id=790 3zł http://extremebike.p...2015-p-368.html 3.50zł http://www.bikekatal....DT.Revolution/ 3.90zł :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 12 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 Powoli zachodzą pewne zmiany. Hamulce dziś zostały kupione. Będą to Avid Ultimate Carbon w kolorze białym. Tarcze Hygia DF04/DF02 lub Ashima/Dartmoor/Blade. Następnie do wymiany idzie sztyca na KCNC Pro Lite 8000 więc obecna idzie do sprzedania. Rama również idzie do wymiany. Niestety jest za duża. Jeżeli nie znajdę jakiejś ciekawej używki w rozsądnej to będę się zastanawiał na czymś z tej listy: Viper X-Team, Poison Scandium, Poison Zyankali/Zyankali Rohloff. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 7 Września 2010 Autor Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Rower rozszedł się po ludziach. ;-) Temat do zamknięcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.