arquez Napisano 29 Czerwca 2010 Napisano 29 Czerwca 2010 Witam! Planuję około 5-dniowy wyjazd do naszych pd sąsiadów. Start w rejonie Cieszyna (lub przejazd pociągiem bardziej w głąb ) celem byłby prawdopodobnie Cesky Krumlow. Powrtót ze względów oszczędności (czasu) raczej vlakiem. Chciałbym jechać bocznymi dróżkami przez jakieś spokojne miasteczka...tego typu klimaty Praga niekoniecznie bo tam już byłem ale jeśli starczy czasu to czemu nie... Jeśli ktoś podróżował w stronę Krumlova a są tam jakieś miejsca których nie powinno się przegapić to będę wdzięczny za podpowiedzi. Fanów Szwejka, filmów Sveraka i oczywiście czeskiego piwa zainteresowanych wyjazdem proszę o kontakt (termin i szczegóły do ustalenia) Zdravim!
MixingHead Napisano 29 Czerwca 2010 Napisano 29 Czerwca 2010 Cos tam od siebie moglbys jednak dodac. Chocby ile dziennie chcesz przejechac. Czy juz ktos sie zglosil i jaki planujesz nocleg (namiot nie namiot . Bede sprawdzal temat czy sa jacys chetni.
ukaniex Napisano 29 Czerwca 2010 Napisano 29 Czerwca 2010 A ja dodam, że trzeba uważać na czeskie lepkie łapki, na dniach zaginął "wagon" rowerów z wyższej półki [http://www.airbike.pl/1/17/48/Uwaga-na-kradzione-rowery-Specialized], jakiś czas temu zaginęły Teamowe Amulety no i koledze [również z forum] zaginął sprzęt foto na +/- 4000pln. Strzeżcie się zatem, nie znacie dnia ani godziny.
arquez Napisano 30 Czerwca 2010 Autor Napisano 30 Czerwca 2010 Cos tam od siebie moglbys jednak dodac. Słusznie O dystansie pisałem ale pierwszy post mi się wczoraj nie zapisał a za drugim razem zapomniałem a to dość ważne. W terenie płaskim do 200 km dziennie- choć prawdopodobnie nie będzie trzeba aż tyle (dziś mam zamiar tak wstępnie przy mapie zastanowić się nad trasą) Czy brać namiot pytasz i ja też się nad tym zastanawiam. Powiem więcej do tej pory na 2-3 dniowe wyjazdy pakowałem się do sporego plecaka (no oczywiście nie brałem wtedy namiotu - noclegi najczęściej na kwaterach albo w schronisku), czyli bez sakw i taki sposób mi pasował choć wiem że wiele osób nie lubi jeździć z dużym plecakiem (no srednim, powiedzmy takim 40L). Ciekawy jestem jak w Czechach wyglada możliwość noclegów w jakichś wiatach i tego typu miejscach... Oprócz tego co drugi dzień trzeba by chyba jakiś nocleg na kwaterze, kampingu głównie ze względów higienicznych Termin to prawdopodobnie lipiec - połowa lub koniec - ważne żeby prognozy pogody były pomyślne. Chętnych jeszcze nie ma , o tym Krumlowie i ogólnie o najeździe na Czechy myślałem już dość długo, wczoraj rzuciłem temat - jeśli będą chętni fajnie - jeśli nie to solo już jeździłem więc nie będzie problemu. W każdym razie za ewentualne wskazówki i ogólnie zainteresowanie - z góry velky dik ! Ukaniex - odnośnie tych kradzieży - przykro słyszeć pamiętam jak na Słowacji przed dużym marketem, zostawiłem na ławce aparat w futerale - po zakupach które trwały ok 15 min, wyszedłem ze sklepu a aparat leżał nietknięty...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.