Skocz do zawartości

[do 3500zł] Rower XC

Rekomendowane odpowiedzi

Myślę i szukam..

Po głowie chodzą mi takie modele:

1.Unibike Expert

2.Mbike RENEGADE 0.6

3.kolega z forum polecoł mi też taki: http://bike-arena.pl/index.php?p1482,viper-x-team-xt-slx-reba-sl-2010-50-cm-dostepny

Poproszę o jakieś porady i inne modele w tym przedziale cenowym. Chciałbym najlepiej coś z Rebą :icon_lol:

Mam też dostęp do Rockrider 8.2 w cenie 3700. Dalej czekam na jakieś tipy. Wszyscy na wakacjach? :)

Reasumując:

1.Unibike Expert

2.Mbike RENEGADE 0.6

3.Rockrider 8.2

4.Cube Ltd Team Rx

5.Viper X-Team gajny osprzęt, ale martwii mnie brak opinii i odległość do ew. serwisu.

Dziękuje za porady.

Dalej kontynuuję pisanie z samym sobą ... Jak pisałem wcześniej mam dostęp do Cube Ltd Team Rx za nawet niecałe 3700. Martwi mnie jednak opinia o rowerach Cube, że rzekomo ciężko się na nich podjeżdza i są ogólnie twarde. Czy jest ktoś na forum w stanie sprostować temat? Po krótkiej jeździe rzeczywiście wydał mi się dość twardy, a co będzie na górkach ?

Czy ktoś miał do czynienia z rowerami Viper, bo często jest polecany na tym forum, w tej samej cenie w lepszym osprzęcie... Jak Waszym zdanie wypada w porównaniu z Cube?

Natrafiłem jeszcze na coś takiego SPECIALIZED ROCKHOPPER SL PRO. http://www.allegro.pl/item1098222571_specialized_rockhopper_sl_pro_10_nowy_wroclaw.html

Na zachodnich forach polecają. Co Wy na to?

Ja mam Cube-a i pierwszy raz słyszę opinię , że ciężko się na nim podjeżdza xD , są twarde?:) . Jezdze praktycznie 7 razy w tyg po minimum 1,5 godz. czasem krótsza wyprawa , 99% w lesie - pełno podjazdów i jakos nie odczuwam nic takiego aby się ciężko podjeżdzało czy cos... Wiadomo , że rower sam nie jeździ tylko trzeba pedałować :) .Ten Cube o którym mówisz ma fajny osprzęt , niezły amortyzator.Co do Viper-a , lepiej zainwestować w bardziej renomowaną firmę imo.Cube-y mają fajny stosunek cena-jakość.

Co do Speca - oczywiście bardzo dobre rowery , jednak 4000zł to już taka suma za którą mozna kupic fajny sprzęt : ).

Lepiej odrzucić Vipery , Ople, Jaguary ,Pantery i kupić coś porządniejszego: )

Wg mnie musisz wybrac miedzy tym Cubem a Specem , z czego spec ma lepsze czesci , a cube jest tanszy.To zalezy od twojego budzetu .No i zwróć uwagę na wielkość ramy . Pozdr

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...