Skocz do zawartości

[Amortyzator] Do XC, full pod 80kg

GozDD

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Wiem, że tematów o treści "Jaki amor do xxx zł?" jest co niemiara ale szukam i szukam, i dylematu dalej nie rozwiązałem.

Poszukuje amora do XC pod 80kg. Pracował będzie z full'em o skoku 100mm więc myślę o 120/130mm z przodu. Używki jak najbardziej wchodzą w grę. Cena powiedzmy 600zł ale budżet mogę trochę zwiększyć gdyby znalazło się coś godnego dołożenia trochę gotówki :thumbsup:

Początkowo myślałem o Torze 302 U-Turn jednak odpadła z powodu wagi. Aktualnie na polu bitwy pozostał chyba tylko Epicon.

Wymagania stawiane wobec amora ;) :

-skok 120/130mm

-najlepiej powietrzny

-pod oś 9mm

-regulacja twardości/naprężenia wstępnego, tłumienia odbicia oraz blokada (nie jest absolutną koniecznością)

Pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc.

Mile widziany jakiś biały okaz :)

Napisano

Witam

Wiem, że tematów o treści "Jaki amor do xxx zł?" jest co niemiara ale szukam i szukam, i dylematu dalej nie rozwiązałem.

Poszukuje amora do XC pod 80kg. Pracował będzie z full'em o skoku 100mm więc myślę o 120/130mm z przodu. Używki jak najbardziej wchodzą w grę. Cena powiedzmy 600zł ale budżet mogę trochę zwiększyć gdyby znalazło się coś godnego dołożenia trochę gotówki :)

Początkowo myślałem o Torze 302 U-Turn jednak odpadła z powodu wagi. Aktualnie na polu bitwy pozostał chyba tylko Epicon.

Wymagania stawiane wobec amora :D :

-skok 120/130mm

-najlepiej powietrzny

-pod oś 9mm

-regulacja twardości/naprężenia wstępnego, tłumienia odbicia oraz blokada (nie jest absolutną koniecznością)

Pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc.

Mile widziany jakiś biały okaz :wallbash:

Hahaha mam taki sam problem, w fullu do XC chciałbym wymienić Axela na coś porządnego - powietrze, regulacja odbicia, waga poniżej 1700g. U mnie jeszcze potrzebne są piwoty do v-b, no i mniejszy skok bo 120mm to mam w rowerze do Enduro.

W grę wchodzi Epicon, używana Reba (starsze mają piwoty), używane Manitou typu R7, Skareb, może Mars, starszy SID.

Napisano

Zna ktoś różnice pomiędzy Epiconem z roku 2009 a 2010? Bo Epicona LOD z 2009 (nowego), można dostać za 500zł :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...