obelix94 Napisano 29 Czerwca 2010 Napisano 29 Czerwca 2010 Witam! Mam w domciu rowerek Unibike MISSION. Jest w nim standardowe twarde siodełko (obrazek - to z jakieś aukcji na allegro). No i problem w tym, że po przejechaniu na nim, z 30 min po prostu boli mnie tyłek. Nie wiem, czy jest to wina ustawienia siodełka (poziom, pion) czy po prostu jego twardość. Chcę byście polecili mi miękkie siodełko tak do 100 zł. Najlepszy przedział to byłoby 50 - 80 zł ale jestem świadom tego, iż może mnie to nie zadowolić. Zamierzam wybrać się na Hel (z Gdańska). A to już około 100 km jest (8 - 10h) więc nie chcę by po pierwszych kilkunastu kilometrach zaczął mnie boleć tyłek. Pozdrawiam!
miok Napisano 29 Czerwca 2010 Napisano 29 Czerwca 2010 Jak boli tyłek to raczej kwestia kompatybilności siodło-tyłek. Długo na nim jeździsz? Czasami to kwestia przyzwyczajenia dupska, pomoże albo pampers albo coś szerszego i trochę bardziej miękkiego (ale bez przesady bo będą otarcia). Podnosisz tyłek na dziurach? Nie masz żadnego siodła na którym czujesz się dobrze? Wiedziałbyś czym się kierować przy zakupie nowego:)
mdepesz Napisano 29 Czerwca 2010 Napisano 29 Czerwca 2010 Witam! Mam w domciu rowerek Unibike MISSION. Jest w nim standardowe twarde siodełko (obrazek - to z jakieś aukcji na allegro). No i problem w tym, że po przejechaniu na nim, z 30 min po prostu boli mnie tyłek. Nie wiem, czy jest to wina ustawienia siodełka (poziom, pion) czy po prostu jego twardość. Chcę byście polecili mi miękkie siodełko tak do 100 zł. Najlepszy przedział to byłoby 50 - 80 zł ale jestem świadom tego, iż może mnie to nie zadowolić. Zamierzam wybrać się na Hel (z Gdańska). A to już około 100 km jest (8 - 10h) więc nie chcę by po pierwszych kilkunastu kilometrach zaczął mnie boleć tyłek. Pozdrawiam! Moze siodlo Author Ergogel Ci przypasuje? Mam takie i jestem zadowolony.
Mod Team michuuu Napisano 29 Czerwca 2010 Mod Team Napisano 29 Czerwca 2010 Popatrz tutaj http://www.rowerspor...php?cPath=42_74 Wtb ogólnie chwalone, ja mam ROCKET V RACE i po kilku falstartach to jest to. Pytanie czy preferujesz szerokie czy wąskie. Twarde wcale nie musi być niewygodne.
obelix94 Napisano 29 Czerwca 2010 Autor Napisano 29 Czerwca 2010 Już z miesiąc na nim jeżdzę. Na dziurach wstaję lub nie - zależy od dziury. Nie mam żadnego na którym czuje się dobrze bo to moje 2 siodło w życiu. Wolałbym wąskie.
Konr4d Napisano 29 Czerwca 2010 Napisano 29 Czerwca 2010 Już z miesiąc na nim jeżdzę. Na dziurach wstaję lub nie - zależy od dziury. Nie mam żadnego na którym czuje się dobrze bo to moje 2 siodło w życiu. Wolałbym wąskie. To ja zaproponuję Velo wide:channel cenowo dobre i dużo osób je chwali
obelix94 Napisano 30 Czerwca 2010 Autor Napisano 30 Czerwca 2010 Podoba mi się. A ma ktoś takie i opowie mi coś o nim? Jakie wrażenia z jazdy?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.