xisio Napisano 29 Czerwca 2010 Napisano 29 Czerwca 2010 Witam wszystkich. Jestem nowym użytkownikiem forum i chciałbym na wstępie sie przywitać Co do pytania to mam możliwość kupienia ramy identycznej jak na tym zdjęciu http://www.bikenet.cz/images/testy/kola/sting/celkova_LRG.jpg w cenie 1350zł (nowa, model 2008, kolor czarny anodowany, rozmiar 22" z wyprzedaży w sklepie uk) Chętnie bym złożył rower na tej ramie z fox rp23, i reba race. Jeżdżę głownie rekreacyjnie w weekendy z kumplami, lasy, pola, asfalt - standard. Zastanawiam się czy rower w pełni amortyzowany przy mojej wadze i wzroście sie sprawdzi, czy nie ma przeciwwskazań (np zawiasy sie szybciej wyrobią, łożyska itp), sam mam teraz twardy z amortyzatorem tylko z przodu i czasem przy szybszych akcjach na górkach fajnie by było mieć zawieszenie z tyłu ;/ Czy przy 190cm rozmiar ramy 22" nie będzie dla mnie za duży ? Czy są dostępne części serwisowe do tych ram ? (łożyska, śruby itp) Gdzie to można kupić w pl ? Co myślicie o tym modelu ramy ? Jak bardzo może być awaryjna i wytrzymała ? Warto się pchać w składanie roweru na tej ramie (mam do wydania z 6000-7000zł) moze lepiej cos poszukać w sklepach ? (osobiście wolałbym wybrać wszytko co wsadzam do roweru)
Miecho87 Napisano 29 Czerwca 2010 Napisano 29 Czerwca 2010 przy mojej wadze Generalnie nie ma przeciwwskazań do użytku przy tej wadze. Czy przy 190cm rozmiar ramy 22" nie będzie dla mnie za duży ? Czy są dostępne części serwisowe do tych ram ? (łożyska, śruby itp) Gdzie to można kupić w pl ? Co myślicie o tym modelu ramy ? Jak bardzo może być awaryjna i wytrzymała ? Warto się pchać w składanie roweru na tej ramie (mam do wydania z 6000-7000zł) moze lepiej cos poszukać w sklepach ? (osobiście wolałbym wybrać wszytko co wsadzam do roweru) Moim zdaniem będzie za duża, przy 190 cm raczej 20" byłoby dobre. Co do części itp. tu jest lista dealerów. Popytaj a się dowiesz.
DominikM Napisano 29 Czerwca 2010 Napisano 29 Czerwca 2010 Przy tym wzroście zapomnij o 22", chyba że najbardziej sportowym wyczynem będzie wycieczka do parku.
xisio Napisano 29 Czerwca 2010 Autor Napisano 29 Czerwca 2010 Przy tym wzroście zapomnij o 22", chyba że najbardziej sportowym wyczynem będzie wycieczka do parku. No wlasnie dzis bylem w ski sport na 17 stycznia i widzialem cuba ams czy ltd juz nie pamietam ale podobna rama 19 cali byla bardzo nisko prowadzona i sztyca byla na 1/3 wysokosci, koles twierdzil ze 22 moze byc odpowiednie przy tej budowie ramy
DominikM Napisano 29 Czerwca 2010 Napisano 29 Czerwca 2010 Twój wybór, twoje pieniądze - ja stawiam 1l Kubisia, że po 2 miesiącach sprzedasz ramę 22" ze spora stratą dla siebie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.