adambialkowski Napisano 29 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 Kupiłem ostatnio http://www.allegro.pl/item1099235617_kola_26_lozyska_maszynowe_novatec_mach1_wawa.html na 32 szprychy martwię się teraz czy to dobry wybór ponieważ nie będą za słabe, dotychczas miałem jakieś standardówki kross'a ale na 36 i wytrzymywały tylko ośki co chwile giąłem, czy popełniłem błąd? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blair7 Napisano 29 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 Nie wydaje sie mi zeby jakos wplynelo to na twoja jazde. 36 ma jedna wade - zle sie pompuje;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artursx1 Napisano 29 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 W wytrzymałości koła bardzo ważne jest to aby szprychy były naciągnięte odpowiednio mocno . To czy masz 36 czy 32 to obojętne , tylko dbaj o naciągnięcie szprych , to nic kołom się nie stanie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miecho87 Napisano 29 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 Dokładnie, dobrze złożone koła mogą mieć nawet 28 i mniej szprych i działać bardzo dobrze w ciężkich warunkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enduroriderPL Napisano 30 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Jes tak jak napisali szanowni przedpiścy - PODSTAWA TO SOLIDNIE ZROBIONE KOŁA czyli naciąg szprych. Jezeli chcesz mieć bezproblmową jazdę to proponuje odżałować parę złotych i dać koła do mechanika, który posprawdza czy są starannie zaplecione i ew zniweluje wszelkie niedociągnięcia o ile takie wystąpią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adambialkowski Napisano 30 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Dzięki Wam wszystkim za pomoc teraz jestem już spokojny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.