Skocz do zawartości

[rama] Jakie stery do ramy Cube Reaction?

Ananiasz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nabyłem nową ramę Cube Reaction (model 2009) i ona nie posiada sterów. Jako, że ostatni rower składałem ok 15 lat temu, to nieco wypadłem z technologicznego obiegu :-)

Jakie mam kupić stery do tej ramy? Na stronie sklepu napisali "główka ramy przystosowana do sterów zintegrowanych (1.1/8" -28,6 mm)". Na stronie Cuba natomiast jest "FSA Orbit Z semi-Integrated" (dotyczy to modelu 2010, ale podejrzewam że z zeszłego roku ma takie same).

Czyli jak kupię coś takiego, to będzie ok http://www.allegro.pl/item1085924166_stery_semi_integrated_fsa_orbit_z_1_1_8_xtrabike.html ? Czy występują jeszcze jakieś odmiany modelu FSA Orbit Z?

Napisano

Semi-integrated czyli półzintegrowane na 1 1/8" i takie należy kupić. A jaki model konkretnie to już zależy np. od możliwości finansowych.

Napisano

Dzięki wielkie za odpowiedź, te 700 na razie sobie odpuszczę :-)

A tak swoją drogą, trzy dni po tym jak kupiłem ramkę ich ceny spadły o dwie stówki :-)))

• 4 tygodnie później...
Napisano

Też właśnie kupiłem tę ramę i nie chcąc zakładać nowego wątku chciałbym się zapytać jakie stery do niej kupić? :027:

Myślałem nad 3 opcjami:

- Accent Airplane

- Cane Creek VP A45 AC

- Ritchey WCS

A może coś innego lżejszego i równie wytrzymałego? Może coś z FSA? FSA ZS-3 SL to dobre stery?

Ich waga to faktycznie ~60g? Jaka jest ich cena?

Pakować kasę w komponenty Accent przy tej klasie ramy to trochę... głupio :icon_cool: Wiem, że technicznie są spoko, ale chciałoby się zobaczyć bardziej wyrafinowane logo :)

Chciałbym się zmieścić w kwocie 150zł ale nie mam nic przeciwko czemuś droższemu :thumbsup:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...