Skocz do zawartości

[napęd]Przerzutka RD-MC18 - trek 820

bajki

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie.

Jako że zaczął się sezon chciałem powymieniać części napędu w moim wysłużonym już treku 820. Więc tak, w tym momencie na koło nakręcony jest wolnobieg 7 rzędowy 14-28. Czytając dokumentację przerzutki nie znalazłem kompatybilnego wolnobiegu do tej przerzutki, za to zalecana jest kaseta - CS-HG50-8I .Czy jeśli kupiłbym nowe koło z piastą przystosowaną do kaset, działałoby to bez problemu(pomijając manetki 3x7).

Pozdrawiam i w razie potrzeby mogę wykonać zdjęcia napędu.

Skoro przerzutka działała dotychczas dobrze z wolnobiegiem, to chyba jest z nim kompatybilna... Poszukaj nowego o podobnej ilości zębatek w podobnych rozmiarach. Nie będzie działać z wolnobiegiem MegaRange. Co do reszty pytania to pomijając manetkę, jak najbardziej będzie działać z kołem na kasetę i kasetą.

Właśnie chciałem, aby wszystkie części były tak dobrane, aby idealnie pasowały do siebie. Chyba do tej przerzutki oryginalnie eprzystosowane są tylko kasety? Tylko według katalogu http://techdocs.shimano.com/media/techdocs/content/cycle/SI/Alivio-Acera/SI_611A/SI-R611A-En_v1_m56577569830612195.pdf potrzebny jest łańcuch CN-IG51/CN-IG31 - żadnego z nich nie mogę znaleźć w sklepach. Proszę polećcie jaki osprzęt konkretnie wybrać, aby idealnie pasował.

Pozdrawiam.

Proszę pomóżcie. Niedługo jadę na wakacje a rower niegotowy. Więc tak, kupię kasetę CS-HG50-8I 11-30T, łańcuch CN-HG50. Nie wiem jeszcze jakie koła 26 kupić i jaką korbę. Pozdrawiam i liczę na waszą pomoc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...