w77 Napisano 28 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 Witam niedawno zakupiłem korbę DEORE FC-M590 w kolorze czarnym. Po jednej wyprawie 35 km w terenie napis częściowo się starł a i na ramionach widać srebrne przecierania. Czy to normalne czy tylko ja mam pecha?. Wiem że wygląd nie ma znaczenia w jeździe ale skoro już wybrałem kolor korby to chyba powinna ona przynajmniej przez jakiś czas pozostać czarna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 28 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 Skoro szorujesz butem po korbie to żaden lakier nie wytrzyma. Ustawiaj inaczej nogi na pedałach albo kup sobie SPDy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 28 Czerwca 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 Kiepski egzemplarz. Na moim starym Lx-ie co prawda srebrnym po 3 latach widać przetarte miejsca. Może rzeczywiście trzesz butem, jeżeli jeden obrót korby przyjmiemy za metr trasy to 35 tysięcy razy przetarłeś korbę! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
w77 Napisano 28 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 Tak bardzo chyba nie szoruje bo wcześniej maiłem czarną santour przez 3 lata i nic takiego się nie działo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luki776 Napisano 29 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 ja mam tą samą korbę i też zauważyłem że dość szybko ściera mi się lakier ale w moim przypadku tylko na prawym ramieniu korby i jeżdżę z nogą odsuniętą od ramienia u mnie wyciera się w miejscu gdzie jest napis deore na lewej stronie nie ma żadnych śladów też nie mam pojęcia od czego to zależy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wikrap1 Napisano 29 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 Jeździłem W SPD i wszystko było w porządku. Miałem mokre buty po maratonie i przejechałem się w "cywilnych" butach. Tak powstały pierwsze obtarcia... Wniosek się jeden nasuwa... Z drugiej strony, nie wszyscy muszą jeździć w SPD. Na korby powinny być takie przeźroczyste naklejki, jak naklejają na dolne widełki niektórych ram. Na korbie by to się sprawdziło. A na widełki musi być Coś więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.