Skocz do zawartości

[FC-M590] scieranie lakieru

w77

Rekomendowane odpowiedzi

Witam niedawno zakupiłem korbę DEORE FC-M590 w kolorze czarnym. Po jednej wyprawie 35 km w terenie napis częściowo się starł a i na ramionach widać srebrne przecierania. Czy to normalne czy tylko ja mam pecha?. Wiem że wygląd nie ma znaczenia w jeździe ale skoro już wybrałem kolor korby to chyba powinna ona przynajmniej przez jakiś czas pozostać czarna.

ja mam tą samą korbę i też zauważyłem że dość szybko ściera mi się lakier ale w moim przypadku tylko na prawym ramieniu korby i jeżdżę z nogą odsuniętą od ramienia

u mnie wyciera się w miejscu gdzie jest napis deore na lewej stronie nie ma żadnych śladów

też nie mam pojęcia od czego to zależy

Jeździłem W SPD i wszystko było w porządku. Miałem mokre buty po maratonie i przejechałem się w "cywilnych" butach. Tak powstały pierwsze obtarcia...:P Wniosek się jeden nasuwa...:P

Z drugiej strony, nie wszyscy muszą jeździć w SPD. Na korby powinny być takie przeźroczyste naklejki, jak naklejają na dolne widełki niektórych ram. Na korbie by to się sprawdziło. A na widełki musi być Coś więcej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...