Skocz do zawartości

[rower MTB]

Piotraaas

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

To mój pierwszy post na tym forum więc proszę o wyrozumiałość jeśli napisałem nie tam gdzie trzeba :P

A teraz do rzeczy: nadszedł czas zmienić mojego Authora Solutiona SX’a na coś nowszego, lepszego. Mam zamiar kupić rower MTB. Przeglądałem to forum oraz inne i mój typ był właściwie jeden: Kross A6 2009 na V’kach. Jednakże ostatnio dostałem niezłą ofertę cenową na Unibike Expert 2010. I teraz pytanie: czy warto dopłacać 300-400 złotych do Unibike’a? Mam 174 cm wzrostu 85kg wagi i jeżdżę zarówno po asfalcie jak i po lesie. Moje wycieczki to z reguły 30-40km, choć nie wykluczam dłuższych eskapad. Jeżdżę tylko i wyłącznie amatorsko i nie wiem czy dopłacać do Unibike’a, czy wyczuję różnice w osprzęcie? Proszę o poradę, ponieważ w mojej małej miejscowości (Chodzież, wielkopolskie) kolesie ze sklepów z reguły nie słuchają co się do nich mówi i proponują mi np.: Kellys’y za 4000 i więcej – a ja nie potrzebuję tak drogiego sprzętu.

Z góry dziękuję za pomoc i poradę.

Napisano

Różnicę w osprzęcie odczujesz na pewno od razu w 2 przypadkach: hamulce i amortyzator.

I choćby z tych dwóch względów warto dopłacić do Unibike.

Na dłuższą metę Uni ma o klase wyżej przerzutki (XT)

Jeśli nie ma dla Ciebie problemu dorzucić te 600pln to bierz zdecydowanie Uni...

Napisano

Witam!

I teraz pytanie: czy warto dopłacać 300-400 złotych do Unibike’a? Mam 174 cm wzrostu 85kg wagi i jeżdżę zarówno po asfalcie jak i po lesie. Moje wycieczki to z reguły 30-40km, choć nie wykluczam dłuższych eskapad. Jeżdżę tylko i wyłącznie amatorsko i nie wiem czy dopłacać do Unibike’a, czy wyczuję różnice w osprzęcie?

Jeżeli jest to "tylko" kwestia 300-400 zł to warto dopłacać, chociażby z tych 2 powodów o których wspomniał Piotraaas.

A tak przy okazji... Za ile możesz kupić Experta?

Napisano

Jeżeli jest to "tylko" kwestia 300-400 zł to warto dopłacać, chociażby z tych 2 powodów o których wspomniał Piotraaas.

A tak przy okazji... Za ile możesz kupić Experta?

Na razie cena wynosi 2600 ale jeszcze negocjuję :)

Napisano

Na razie cena wynosi 2600 ale jeszcze negocjuję :)

No to ja na Twoim miejscu nie zastanawiałbym się ani chwili bo za te pieniądze nie dostaniesz nic lepiej wyposażonego. Ja za swojego dałem ponad 200 zł więcej.

Napisano

Na razie cena wynosi 2600 ale jeszcze negocjuję :icon_mrgreen:

Tez wlasnie rozwazam experta i kilka innych. Mozna wiedziec w jakim miescie jest sklep w ktorym mozna go nabyc za 2.6k?

Napisano

Tez wlasnie rozwazam experta i kilka innych. Mozna wiedziec w jakim miescie jest sklep w ktorym mozna go nabyc za 2.6k?

Niestety jest to sklep internetowy :icon_wink:

Napisano

Ja kupiłem swojego experta rocznik 2009 za 2,6 w sklepie stacjonarnym. Odezwij się na priva żeby nie robić kryptoreklamy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...