Xantis Napisano 28 Czerwca 2010 Napisano 28 Czerwca 2010 witam! Posiadam rower Cross SFX 250 i tak się zastanawiam, czy jest możliwość regulacji przedniego amortyzatora... widzę na dole jakieś śruby na imbusy, ale nie wiem do czego służą. Żeby nie robić drugiego tematu zapytam jeszcze, czy znacie jakieś sposoby na tylni amortyzator? tzn zwiększyłem już sztywność, ale chcę jeszcze trochę, a śruba nie chce już ręką się ruszyć ;p Liczę na szybką odpowiedź
Miecho87 Napisano 28 Czerwca 2010 Napisano 28 Czerwca 2010 Jeżeli Zoom z tego Krossa ma w ogóle jakąś regulację to naprężenia wstępnego na górze goleni. Ale i tak nie będzie działać, taki "urok". Imbusy na dole trzymają amortyzator w kupie. Co do tyłu to teoria mówi, że sprężyna powinna być dokręcona w zakresie 3 do 5 obrotów. Jeśli w tym zakresie nie możesz uzyskać odpowiedniego SAGu to należałoby wymienić sprężynę.
Xantis Napisano 28 Czerwca 2010 Autor Napisano 28 Czerwca 2010 nie ma sensu dla mnie wymieniać sprężyny... wolę dokręcić bardziej amortyzator ;p
Miecho87 Napisano 29 Czerwca 2010 Napisano 29 Czerwca 2010 No wiesz, Twoja sprawa. Ja mógłbym powiedzieć, że nie ma sensu się męczyć na makrokaszu .
kondzios230 Napisano 2 Lipca 2010 Napisano 2 Lipca 2010 Ja taką maszynę posiadałem, melduję brak jakiejkolwiek regulacji, korki na górze nic nie dają.
bogas33 Napisano 26 Kwietnia 2011 Napisano 26 Kwietnia 2011 Podbiję temat z pytaniem jaki tam jest suport bo czeka mnie wymiana. Kupowałem rower w czasach kiedy jeszcze służył do jazdy po trawniku i moje zainteresowanie rowerami było kiepskie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.