Skocz do zawartości

[amortyzator] w Krossie sfx 250

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam! Posiadam rower Cross SFX 250 i tak się zastanawiam, czy jest możliwość regulacji przedniego amortyzatora... widzę na dole jakieś śruby na imbusy, ale nie wiem do czego służą. Żeby nie robić drugiego tematu zapytam jeszcze, czy znacie jakieś sposoby na tylni amortyzator? tzn zwiększyłem już sztywność, ale chcę jeszcze trochę, a śruba nie chce już ręką się ruszyć ;p

Liczę na szybką odpowiedź :P

Napisano

Jeżeli Zoom z tego Krossa ma w ogóle jakąś regulację to naprężenia wstępnego na górze goleni. Ale i tak nie będzie działać, taki "urok". Imbusy na dole trzymają amortyzator w kupie. Co do tyłu to teoria mówi, że sprężyna powinna być dokręcona w zakresie 3 do 5 obrotów. Jeśli w tym zakresie nie możesz uzyskać odpowiedniego SAGu to należałoby wymienić sprężynę.

• 9 miesięcy temu...
Napisano

Podbiję temat z pytaniem jaki tam jest suport bo czeka mnie wymiana. Kupowałem rower w czasach kiedy jeszcze służył do jazdy po trawniku i moje zainteresowanie rowerami było kiepskie :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...