Skocz do zawartości

[rower] poszukuję rowerowego doradcy:)

brunoniusz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie,

chce kupić 2 rowery trekkingowe - damkę i męski - problem w tym, że nie znam się na tym zupełnie...

dotychczas pomykamy po mieście możliwie tanimi rowerumi, kupionymi na wrocławskich Niskich Łąkach po 300 zł za sztukę. ale postanowiliśmy kupić rowery, które nadawać się będą na dłuższe wycieczki pozamiejskie (po drogach twardych i gruntowych - bez szaleństw z bezdrożami). problem jest podstawowy - nie znam się na rowerach. znaczy - mniej więcej odróżniam klasy Shimano i ramę alu od cr-mb - ale tak naprawdę nie bardzo wiem czego potrzebuję... a nie chciałbym kupić ani złomu, ani roweru, którego możliwości są znacznie większe niż moje... czy znalazłby się na forum ktoś, kto pomógłby nam wybrać odpowiednie dla nas rowery..? próbowałem przeglądać używane na allegro, ale mam spore obawy wobec 'kotów w worku'. nowych jest tyle, że zupełnie nie ogarniam... a na firmach się nie znam zupełnie...

może wyjaśnię do czego ten rower byłby potrzebny:

- jeździmy na co dzień po mieście, więc byłyby to rowery weekendowe i urlopowe (drogi - jw.) - na dalsze wyjazdy.

- trudno powiedzieć ile chcielibyśmy wydać na te rowery - powiem szczerze - że najmilej by mi było gdyby się udało zmieścić w 1200 za sztukę, ale jeśli wiarygodny doradca powie, że za te pieniądze, to tylko kłopoty się kupuję, to pogodzę się ze stratą:D

albo może ktoś z Was zna miejsce we Wro, gdzie można podejść i zasięgnąć języka nie ryzykując, że sprzedawca wciśnie mi coś co mu nie zeszło od 3 lat, albo rower najdroższy z możliwych;)

z góry dziękuję!

pozdrawiam

michał

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...