zydek008 Napisano 27 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 Witam Mam skompletowany napęd : Korba shimano deore FC-M590 Przerzutka tył shimano deore lx RD-M580 łańcuch wippermann 808 Kaseta shimano alivio CS-HG50 Co o tym sądzicie jakieś zmiany ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zydek008 Napisano 28 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uraz Napisano 28 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 Przerzutka tył zamiast starego LX lepiej kupić SLX. Kaseta którą wybrałeś jest strasznie ciężka więc może warto trochę dołożyć i wymienić ja na coś lepszego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zydek008 Napisano 29 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 Lx tył już kupione myśle że mi starczy a kaseta myśle że te 50g czy tam ile to nie odczyje różnicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasskulainen Napisano 29 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 skoro juz kupiles czesci to dlaczego teraz pytasz o opinie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zydek008 Napisano 30 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Kupiłem dopiero przerzutke została korba , kaseta i łańcuch . Kasete będzie chyba SLX hg-80 i łańcuch hg-73 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 30 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Może zanim zajmiemy się wagą komponentów, wartoby się zastanowić przez chwilę. Alivio jest 8rzędowe, od Deore wzwyż mamy 9rzędów. Także trzeba kupić kasetę i łańcuch odpowiednią do manetek. Skoro piszesz, że masz pełne Deore, musisz kupić kasetę i łańcuch pod 9rzędów. I dopiero teraz pytanie o grupę. Wszystko zależy od budżetu. Chcesz kupić SLX - nie ma sprawy, nie masz tyle pieniędzy - kupujesz Deore. Ot po prostu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.