maurycy9873 Napisano 27 Czerwca 2010 Napisano 27 Czerwca 2010 Witam, mam ten rower: http://allegro.pl/item1085786129_extra_wypasiony_28_kroswawe_alivio_aluminium_19.html i chce nim dojezdzac na uczelnie i do pracy,dlatego kupilem u-lock kryptonite evolution 4 LS i linke kryptonite za 35 zl, przypinalbym go do stojakow miejskich w centrum miasta, przy ktorych sa dziesiatki rowerow.w zwiazku z tym mam kilka pytan. czy rower bedzie wzglednie bezpieczny? wiem ze to roweer z nizszej polki ale nie mam pojecia na co jest popyt wsrod zlodzieji Odklejac te naklejki zeby rower byl caly srebrny ? Kands to zadna firma, ale moze bedzie mniej kusil jak bedzie czysty ? PS wiem ze masakrycznie glupie pytania zadaje ale staram sie jakos zwiekszyc jego bezpieczenstwo
winfor Napisano 28 Czerwca 2010 Napisano 28 Czerwca 2010 Odklej naklejki - nie pomagają ci w jeździe, a mogą skusić złodzieja. U-Lock, którego kupiłeś jest bardzo dobry. Pamiętaj, aby spinać rower odpowiednio (ramę i koło), a nie tylko za przednie koło w stojakach typu wyrwikoło. Zarejestruj rower w serwisie http://www.bazarowerow.pl i koniecznie naklej naklejkę ostrzegawczą, którą można dostać za darmo (adresy sklepów są na w/w stronie). Jak złodziej będzie miał do wyboru zarejestrowany rower i niezarejestrowany, to zapewne wybierze ten drugi. Oczywiście za każdym razem odpinasz lampki, liczniki i te pe. Czytałem także, że na uczelniach masowo kradną rowery. Może warto zaprzyjaźnić się z jakimś cieciem, który będzie lukał na twój rowerek?
rainier Napisano 28 Czerwca 2010 Napisano 28 Czerwca 2010 abus bordo to słuszy wybór aczkolwiek drogi,
winfor Napisano 28 Czerwca 2010 Napisano 28 Czerwca 2010 abus bordo to słuszy wybór aczkolwiek drogi, Ta, bardzo słuszny: Niezły szit i to za taką dużą cenę
rainier Napisano 28 Czerwca 2010 Napisano 28 Czerwca 2010 Ta, bardzo słuszny: Niezły szit i to za taką dużą cenę taaaaa "Very poor ABUS Bordo copy from OnGuard and Magnum and RSP.MOV " nauka języków ma przyszłość, niestety nie wszyscy o tym pamiętają
winfor Napisano 28 Czerwca 2010 Napisano 28 Czerwca 2010 Nie zwróciłem uwagi - ktoś mi podął linka w innym temacie Dzięki za zwrócenie uwagi
TocaS Napisano 28 Czerwca 2010 Napisano 28 Czerwca 2010 Temat wyedytowany... Co się zaś tyczy zabezpieczenia użyj szukajki sporo było na ten temat.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.