Skocz do zawartości
  • 0

łańcuch co ile kilometrów wymiana?

Gość matfiejusz

Pytanie

Gość matfiejusz
Napisano

Witam :yes: Pytanie dotyczy wymiany łańcucha. Co ile kilometrów trzeba zmieniać ?? Dzięki za info :P

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wydaje mi się, że koledze chodziło o to, że ma np. 2 lub 3 łańcuchy i pytanie wysnuwa co ile je zmieniać, żeby jak najmniej zajechać napęd :):P

Wydaje mi się, że dobrze by było 300-500 km :D

Jeżeli o to chodziło :)

Napisano

Może dla kolegi 200km to jest niewiadomo jak ogromny dystans i myśli, że po "aż tylu" kilometrach trzeba go wymieniać. A to przecież jednego dnia można zrobić.

Wymiana zależnie od stylu jazdy. Zwykle co kilka tysięcy kilometrów.

Napisano

Sory, ale jest to nowy, niezarejestrowany użytkownik i może nie mieć doprecyzowanego słownictwa :) Chciałem pomóc, też dokładnie nie wiedziałem o co chodzi...

Ty napisałeś jedno rozwiązanie ja drugie i jest sprawa chyba wyjaśniona... O co by nie chodziło odpowiedź jest ;)

Jeżeli jakoś kogokolwiek uraziłem, to przepraszam...

Pozdrower

Napisano

Jeżeli idzie o zmianę to ja zastosowałem metodę na 3 łańcuchy i przebiegi I - 750 km, II - 500 km, III - 500 km, i później już co 500 km każdy. W sumie to zastanawiam się czy to pierwsze 750 km było właściwe. Możesz poszukać po necie, bo sporo tematów już przewinęło się o tym.

Napisano

Ale po zamieniać czy tym bardziej wymieniać łańcuch co 300 - 500 km ????

Wystarczy dobry smar z teflonem i czyszczenie łańcucha co jakiś czas lub kiedy słyszymy i widzimy że jest piach w łańcuchu też go czyścimy i to w zupełności wystarczy. A wymiana łańcucha jest w tedy kiedy jest za bardzo rozciągnięty, przeskakuje lub się zrywa.

Napisano

Ja mam 3 łańcuchy i je po kolei zmieniam, co 500 km, czyli I, później II, III, i kolejna rundka czyli I, II itd, a łańcuch wymienię ( wtedy pewnie też napęd ) jak już na wszystkich będzie przeskakiwał.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...