kubzys Napisano 27 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 wymieniam cały napęd. i jak dam taki wolnobieg na 8 rzędów: http://allegro.pl/item1097722897_wolnobieg_8_rzedowy_13_28_zebow_nowy.html to czy każdy łańcuch i każda korba będzie do tego pasować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nevermind Napisano 27 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 Łańcuch musi być ósemka, natomiast z korbą nie powinno być problemów. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lbx Napisano 27 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2010 Nie wiem czy nie spowoduje to przesunięcia całego korpusu "na lewo" - o co mi chodzi? W moim starym biku przy 7 rzędowym napędzie ostatnia (najmniejsza) zębatka była tuż przy haku przerzutki, skoro dodali jedną zębatkę nie zmiejszając odległości między pozostałymi, wynika z tego że wszystko będzie musiało być przesuniętę na konusach w lewo (czyli OD przerzutki), jako że prawe (to od str. przerzutki) łożysko w takiej kombinacji będzie JESZCZE bliżej środka osi, trwałość i tak już kiepska, na piastach pod wolnobieg spadłaby. No chyba że te 8 rzędów jest takiej samej szerokości co 7, ale tak patrzę że korpus wpuszczony jest dość głęboko pod zębatki (jakby ta 8-ma była na jakimś 'kominie'), więc nie wydaje mi się ;] Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 29 Czerwca 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 Dokładnie tak będzie koło sie przesunie w lewo i trzeba będzie przesuwać obręcz zeby było równo. Poza tym jak bym sie wystrzegał 8 rzędowych wolnobiegów. Jak jestes lekki to ok ale jak warzysz ponad 60kg to odpuść sobie bo ciągle bedziesz miał krzywą oś. Co do łańcucha to i 7 i 8 i nawet 9 rzedwoy bedzie działał mniej lub bardziej poprawnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.